Sunday, October 24, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Második Mini Jazzfesztivál Csíkszereda

  A Mini Jazzfesztivál Csíkszereda nevű rendezvény 2009 nyarán került először megrendezésre, mint Székelyföld első dzsesszfesztiválja, amelynek a csíkszeredai Mikó-vár adott otthont. 
  Az első  fesztiválon a régió legnevesebb zenekarai, valamint magyarországi hírességek léptek fel. Köztük volt például a Budapest Ragtime Band, a Szürke Verebek Jazzbandája valamint a Storyville Jazz Band. A hazaiak közül pedig fellépett az udvarhelyi Koala Jazz Band, a sepsiszentgyörgyi St George Quintet valamint a Session Jazz Band. http://jazzfestival.ro/node/22
  A koncertek után hangulatos jam session várta a látogatókat, ahol a fellépők zenekarok közösen zenéltek, amint azt az est hangulata hozta. Minden résztvevőnek emlékezetes élményt nyújtott ez a két este.
  http://www.jazzfestival.ro/image/tid/2 
  A fesztivál megszervezésében legnagyobb segítséget nyújtotta a város és a megye önkormányzata, valamint segített nagyon sok jelentős helyi magáncég, alapítvány, akik a szervezők mellé álltak a lehetőségeikhez mért legnagyobb lehetséges támogatásokkal. 
  A szervezők az első rendezvény sikere alapján elhatározták, hogy ezután minden évben megrendezik a fesztivált az elsőhöz hasonló időpontban, azaz július első napjaiban, megtoldva egy-egy nappal, és néhány nevesebb fellépővel. Helyszínnek megmarad a már jól bevált hangulatos Mikó-vár, melynek belső udvara tökéletes bensőséges hangulatot biztosít a fesztivál számára.
  Az első  csíkszeredai dzsesszfesztivál dátuma 2009.július 1 és 2 volt.
  A második fesztivál egy blues nappal indul, 2010. június 30-án, és folytatódik 2010.július 1 és 2-án egy-egy dzsessz nappal. 
  A fesztivál  idei programja és minden fontos információ megtalálható itt:
  www.jazzfestival.ro

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.