Másképp – Megjelent Miklósa Erika új lemeze

Date:

Latinos és dzsesszes dallamok is hallhatók Miklósa Erika operaénekes Másképp címmel megjelent új lemezén.

    A művész immár hatodik stúdióalbuma “szokatlan hangvételű színes kavalkád, kalandozás a latinos dallamok és a dzsessz világában” – fogalmazott az MTI-nek Miklósa Erika. Mint, mondta, a lemezen latinos, dzsesszes dalok mellett hallhatók opera- és operettrészletek, portugál fado és argentin tangó is.
A tizenhárom dal között megtalálható például Piazzolla, Gershwin, Bernstein, Händel, Verdi, Strauss, Kálmán Imre és Bizet műveinek egy- egy részlete, a Lakmé Csengettyűáriája vagy a Traviata nagyáriája is.
Miklósa Erikát a Modern Art Orchestra, a Quartett Escualo, valamint több vendégművész – Fekete-Kovács Kornél dzsessz big bandje, Dolhai Attila, Kökény Attila és Szakcsi Lakatos Róbert – kísérte az izgalmas produkcióban.
Miklósa Erika 1991-ben debütált Mozart Varázsfuvolájában, Papagena szerepében a Magyar Állami Operaházban a dalszínház akkor legfiatalabb magánénekeseként. Művészi karrierje gyorsan ívelt felfelé, a szoprán szerepek sorát énekelte el. Az operaháznak 1999-ig volt a tagja.
Mozart Varázsfuvolájának köszönhetően világhírnévre tett szert, nemzetközi meghívások, külföldi fellépések sokasága van mögötte. Munkásságát több díjjal ismerték el, 2006-ban megkapta a Liszt Ferenc-díjat. Budapest és szülővárosa, Kiskunhalas díszpolgára. Férjével egy Fejér megyei kisközségben, Bakonykútiban él, ahol aktív részese a valamivel több mint száz lakosú zsákfalu életének.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dioorz5zlhw[/youtube]

MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...