Monday, September 27, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Másképp – Megjelent Miklósa Erika új lemeze

  Latinos és dzsesszes dallamok is hallhatók Miklósa Erika operaénekes Másképp címmel megjelent új lemezén.

      A művész immár hatodik stúdióalbuma “szokatlan hangvételű színes kavalkád, kalandozás a latinos dallamok és a dzsessz világában” – fogalmazott az MTI-nek Miklósa Erika. Mint, mondta, a lemezen latinos, dzsesszes dalok mellett hallhatók opera- és operettrészletek, portugál fado és argentin tangó is.
  A tizenhárom dal között megtalálható például Piazzolla, Gershwin, Bernstein, Händel, Verdi, Strauss, Kálmán Imre és Bizet műveinek egy- egy részlete, a Lakmé Csengettyűáriája vagy a Traviata nagyáriája is.
  Miklósa Erikát a Modern Art Orchestra, a Quartett Escualo, valamint több vendégművész – Fekete-Kovács Kornél dzsessz big bandje, Dolhai Attila, Kökény Attila és Szakcsi Lakatos Róbert – kísérte az izgalmas produkcióban.
  Miklósa Erika 1991-ben debütált Mozart Varázsfuvolájában, Papagena szerepében a Magyar Állami Operaházban a dalszínház akkor legfiatalabb magánénekeseként. Művészi karrierje gyorsan ívelt felfelé, a szoprán szerepek sorát énekelte el. Az operaháznak 1999-ig volt a tagja.
  Mozart Varázsfuvolájának köszönhetően világhírnévre tett szert, nemzetközi meghívások, külföldi fellépések sokasága van mögötte. Munkásságát több díjjal ismerték el, 2006-ban megkapta a Liszt Ferenc-díjat. Budapest és szülővárosa, Kiskunhalas díszpolgára. Férjével egy Fejér megyei kisközségben, Bakonykútiban él, ahol aktív részese a valamivel több mint száz lakosú zsákfalu életének.

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dioorz5zlhw[/youtube]

  MTI

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.