Mars Volta: új lemez márciusban!

Date:

A mai progresszív rock egyik legérdekesebb képviselője a Mars Volta idén márciusban jelenteti meg hatodik stúdió albumát. Az új album a Noctourniquet címet viseli és várhatóan március 27-én kerül a lemezboltokba.

A zenekar gitárosa Omar Rodriguez-López szerint legutóbbi albumuk, a 2009-es Octahedron a zenekar előző korszakának végét jelentette: „Többet szeretnék együttműködni a többiekkel. Az elmúlt tíz évben úgy funkcionáltam a zenekaron belül, mint egy diktátor. Szeretném, ha ez a zenekari együttműködés egy demokráciába menne át.”
Az új lemezen 13 dal kap helyet, melyeket többek között a Superman képregényekből ismert főgonosz  Solomon Grundy és a görög mitológia egyik alakja Hüakinthosz inspiráltak. Előző héten Rodriguez-López és a Mars Volta énekese Cedric Bixler-Zavala megerősítették a hírt, miszerint újból összeáll régi zenekaruk az At The Drive-In. A 2001-ben feloszlott zenekar karrierje csúcsán az azóta kultikussá vált Relationship Of Command c. albumuk megjelenését követően hagyta abba a közös munkát, majd a banda maradék három tagja megalapította a Sparta nevű formációt. Az újból összeálló At The Drive-In a tavasszal kezdődő Coachella-fesztiválon már biztosan játszani fog.
bognarp
Forrás: NME

 mymusic.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...