Manoya világa – Hodosi Enikő szólólemezre készül

Date:

Hodosi Enikő – azok után, hogy 14 éven keresztül érlelte dalait, kereste saját zenei világát – úgy érezte, itt az ideje, hogy Manoya néven szólólemezt készítsen.

Hodosi Enikő személyisége és hangja már sokakat magával ragadott azok közül, akik hallották, látták a Neo együttesben, hiszen a hazai elektronikus szcéna egyik vezető zenekarának egyik dalszerzője és sokat foglalkoztatott énekesnője 2003 óta.
Az elmúlt években több meghatározó zenei produkcióban is részt vett. Vendégeskedett többek között a Zagarban az Underground Divák tagjaként; énekelt egy liverpooli producer Vote Richmon nevű formációjában, valamint a FreshFabrik zenekarban az MR2 Akusztik és MR2 Szimfonik Live keretein belül. Közreműködött a The Trousers lemezén és bemutatkozó koncertjén, hogy csak néhányat említsünk a számtalan kooperációból.
Azok után, hogy 14 éven keresztül érlelte dalait, kereste saját zenei világát, úgy érezte, itt az ideje, hogy Manoya néven szólólemezt készítsen. A saját bevallása szerint néhol kicsit melankolikus, ám de életigenlő lemezen az angolszász popzenei gyökerek keverednek hol az elektronikával, hol a teljesen akusztikus, kísérletezős hangszereléssel.
A dalszövegeket áthatja Enikő vonzódása a keleti filozófia és a miszticizmus iránt. Dalaiban így találkozik a vad nyugat a bölcs kelettel. A lemez társproducere az a Lázár Tibor (Occam), akinek My Rorschach lemezén és élő formációjában Enikő is közreműködik. A tavasszal megjelenő album előfutáraként már hallható is egy szám, ami már rendszeresen hallható az MR2-n.
Manoya nem is debütálhatna megfelelőbb dallal: a Rebirth stílusjegyeit tekintve, ha nem is ad – hiszen nem is adhat – teljes képet munkásságáról, mindenképpen iránymutató darabként tekinthetünk rá. A Rebirth érdekessége, hogy Csajkovszkij A hattyúk tava című művének motívumai is felcsendülnek benne.
A single borítóját Enikő fotója alapján Vígh Dávid készítette, a dal pedig, ahogy a készülő lemez is, a Pimodan Records gondozásában jön ki.
A dal meghallgatható Manoya Facebook oldalán:www.facebook.com/manoyamusic 

est.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...