July24 , 2021

  MAHASZ: Adele, Janicsák Veca, Takács Nikolas a kedvencek

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  A MAHASZ 2011. évi összesített slágerlistái alapján kiderül, hogy Janicsák Veca, Takács Nikolas és Adele zenéje sokak tetszését elnyeri.
  Már elérhetők a 2011-es, éves összesített slágerlisták a Magyar Hangfelvételkiadók Szövetségének honlapján. A listákból kiderül, mely albumok voltak a legkelendőbbek 2011-ben, illetve mely dalokat játszották legtöbbet a hazai rádióállomások és DJ-k.
  A heti eladási listák alapján kétféle összesített lista is készült: az egyik a 2011. évi értékesítési darabszámok alapján állítja sorrendbe a 100 legsikeresebb kiadványt (top3:  1.  Janicsák Veca – Az első X  10 dal az élő showból, 2.  Magyarország kedvenc gyermekmeséi  Magyar népmesék, 3. Takács Nikolas – Az első X – 10 dal az élő showból ), a másik az év során elért listás helyezések összesítése alapján  készült (top3: 1. Gyereklemez – Magyarország kedvenc gyerekdalai, 2. Janicsák Veca – Az első X – 10 dal az élő showból, 3. Takács Nikolas – Az első X – 10 dal az élő showból). A két lista közötti esetleges különbségek tehát helyenként akár számottevőek is lehetnek: például a karácsonyi piacra megjelenő kiadványokból néhány hét alatt fogy el tekintélyes mennyiség, így az eladási darabszámok alapján igen jól szerepel, de mivel a lemez csak az év végén jelent meg, a listás helyezések alapján készült összesítésben akár meg sem jelenik (pl. Michael BubléChristmas). Ezzel szemben előfordulhat az is, hogy a darabszám szerinti fogyások ugyan nem juttatnak be egy albumot a legjobb helyezettek közé, viszont a lemez egész évben folyamatosan, stabilan fogyott, ráadásul már év elején (vagy az előző évben) megjelent, így szinte végig ott szerepelt a legjobb 40 között, tehát a listás pozíciók alapján elért helyezése kimagasló lett (pl. RihannaLoudHalász Judit: Csiribiri).

  Takács Nikolas
  A rádiós listákból készült összesítéseknek is két fajtájával találkozunk: az egyik a súlyozott heti listák (top 3, 1. Adele – Rolling In The Deep, 2. B.O.B. feat. Hayley Williams – Airplanes, 3. P!NK – Raise Your Glass) alapján készült, itt tehát a dalok helyezéseinél számít, hogy az adott zeneszámot játszó rádióknak mekkora a hallgatottsága, míg a másik, az ún. “Editors’ Choice listák alapján összeállított éves listában (top3 , 1. Adele – Rolling In The Deep, 2. Alexandra Stan – Mr. Saxobeat, 3. Lmfao feat. Lauren Bennett & Goonrock – Party Rock Anthem) minden rádió egyforma súllyal szerepel, és csak az elhangzások száma dönti el a helyezéseket.

  Adele
  Az összesített dance lista (top3, 1. Stereo Palma – Lick It, 2. Alexandra Stan – Mr. Saxobeat, 3. Adele – Rolling In The Deep) tükrözi, hogy mely felvételek voltak 2011-ben a legnépszerűbbek az ország különböző zenés-táncos szórakozóhelyein. A chart a hazai lemezlovasok által hetente küldött 20-as játszási listák alapján készül, és az általuk legtöbbet, legnagyobb sikerrel pörgetett felvételeket tartalmazza.
  spot_img