Magyarul énekel a The Carbonfools

Date:

Magyar nyelvű dalt rögzített a The Carbonfools. Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara a Hideaway című slágere fordításával reagál arra, hogy angol nyelven előadott számai miatt a rádiók nem tekinthetik magyar előadónak.  Fehér Balázsék Budapesten legközelebb április 5-én az Akvárium Klubban adnak nagykoncertet.  

Sajátos módon reagált a The Carbonfools zenekar arra, hogy a parlament március közepén leszavazta a hazai rádiók magyar zenei kvótájára vonatkozó módosító indítványt. A hatályos törvény szerint a rádióknak a műsoridő legalább 35 százalékában kell magyar műveket sugározniuk, de nem tekinthetik magyarnak azokat a dalokat, amelyeket idegen nyelven adnak elő magyar művészek. A kizárólag angolul éneklő The Carbonfools tehát szintén ebbe a kategóriába esik.

the_carbonfools_02_foto_wlcsekandras– Úgy gondoltuk, hogy itt az ideje megpróbálkoznunk egy magyar dalszöveggel. Az egyik legnépszerűbb számunk, a Hideaway szövegét magyarítottuk. A Rejtekem című dal képi világához felhasználtuk a Hideaway eredeti videóklipjének képanyagát, és új részeket is forgattunk hozzá, a végeredmény pedig egy vidám, jó hangulatú anyag lett. Pályafutásunk során először csináltunk ilyet – mondta DJ Titusz, a The Carbonfools alapítótagja.

A táncolható elektronikus alapokat és az élő hangszeres zenét ötvöző zenekar nem unatkozik, hiszen jelenleg is tart a novemberben megjelent Carbonsweet című stúdióalbumot bemutató országos turné. A fiúk minden héten több koncertet adnak vidéki nagyvárosok klubjaiban, rendszerint telt ház előtt. A The Carbonfools rajongói Budapesten legközelebb április 5-én, pénteken este az Akvárium Klubban találkozhatnak a kedvenceikkel.

– A koncert gerincét a Carbonsweet album dalai adják majd, de ezen az estén is előkerül néhány ritkábban játszott szerzemény, és a korábbi albumok nagy közönségkedvencei is. Szinte biztos, hogy akusztikus formában angolul elhangzik majd a Hideaway, de még nem döntöttünk arról, hogy bemutatjuk-e a magyar változatot is – mondta Keleti „Kelo” Tamás, a The Carbonfools dobosa.

Az est különleges vendége a Background lesz, amely az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójában tűnt fel Neonzöld című dalával. Azonos című debütáló nagylemezét, valamint pop, drum and bass és dubstep elemeket ötvöző elektronikus zenéjét a The Carbonfools meghívására mutatja be a közönségnek a zenekar.

A The Carbonfools április 5-i koncertjére a belépőjegyek elővételben 1800, aznap a helyszínen pedig 2200 forintba kerülnek.  Elővételes jegyek már kaphatók az Akvárium pénztárában naponta 12 és 19 óra között, illetve online a www.jegy.hu rendszerében.

The Carbonfools: Rejtekem (Hideaway magyar nyelvű változat)

[youtube width=”500″ height=”300″]x03b3ZAvDmA[/youtube]

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=x03b3ZAvDmA

További részletek:

http://www.facebook.com/events/538462122861249/

http://www.jegy.hu/arrivalorder.php?eid=219189&aid=3774&vid=371

www.carbonfools.com
www.facebook.com/thecarbonfoolsofficial

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...