Ma 20 éve hunyt el Freddie Mercury

Date:

Ma 20 éve, 1991. november 24-én hunyt el Freddie Mercury,a legendás The Queen együttes, még legendásabb énekese. Halála azóta is be nem töltött űrt okozott a zenész szakmában. Minden idők egyik legjobb énekesére emlékezünk…

Ma 20 éve 1991. november 24-én hunyt el Freddie Mercury, a The Queen zenekar legendás énekese. A mindössze 45 éves sztár halálát HIV fertőzés okozta.
Mercury 1946-ban született Zanzibárban. Eredeti neve Farrokh Bulsara volt, és származását tekintve párszi indiai születésű.
1970-ben ismerkedett meg Roger Taylorral és Brian May-el és megalapították a The Queent. Mintegy 15 lemezt adtak ki és tulajdonképpen minden díjat elnyertek, amit zenész vagy zenekar megnyerhet. Világszerte több mint 150 millió lemezt adtak el, amelyből például csak Amerikában 32 milliót, amely elképesztő szám.
Budapesten 1986-ban léptek fel,a Népstadionban teltház előtt, amelyből film is készült.
Freddie Mercury a sikerek mellet meglehetősen kicsapongó életet élt és bár sokáig titkolta, de homoszexuális volt. Féktelen életmódja és kicsapongásai eredménye volt, hogy kb. 1987-ben elkapta a HIV vírust, amit csak 199. november 23-án tudatott a világgal egy közlemény formájában, majd másnap, november 24-n vasárnap este aludt el örökre. Fekete koporsóját egyetlen szál vörös rózsa díszítette, útját Aretha Franklin dala kísérte. Testét elhamvasztották, hamvait máig ismeretlen helyre szállították (egyes információk szerint azt a szülei őrzik).
Olyan óriásiu sikereket köszönhetünk Freddie Mercury-nak, mint a „We Are The Champions”, a „Bohemian Rhapsody”, a „Radio Ga Ga”, az „I Was Born To Love You” és a „Flash Gordon” című film zenéje. Az 1985-ben megtartott jótékonysági Live Aid koncertet minden idők legjobb koncertjének tartanak, amit a helyszínen (Wembley Stadion) 72 ezren láthattak.
Emlékezzünk közösen: nyugodj békében Freddie Mercury!
Joss Beaumont
mymusic.hu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eM8Ss28zjcE[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JwUR6c8lTE0[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gDlUc7rmfvY[/youtube]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...