Let's have a little Fun

Date:

A Fueled By Ramen “istálló” kitermelt már egy pár menő zenekart, akik főleg a fiatalok körében lettek népszerűek. Gondolunk itt például a Panic at the Disco-ra, a Gym Class Heroes-ra, a Paramore-ra vagy a Cobra Starship-re. Legújabb üdvöskéjük, a Fun. – ponttal a nevük végén – most bombázza a zeneértő füleket “We are young” című dalával. Nem is eredménytelenül: a Billboard TOP 100 élén ők állnak, és az iTunes eladási listát is vezették már!

De kik is ők?

“Egyszer futólag találkoztam korábban Jack-kel és egy igazi balféknek gondoltam” – mondja Nate Ruess énekes Jack Antonoff gitárosról. 18 évesek voltak akkor, és punk rock koncertekre jártak New Jersey déli részén. Nate 16 éves kora óta dolgozott is az egyik klubban, Jack szimpla, de annál lelkesebb rajongó volt.

“A 90-es évek végén zseniális volt a punk-szcéna arrafelé. Nate-nek nagyon jó hangja volt mindig, de emberileg nem csíptem. Aztán később, mikor Nate a The Format élén állt, én pedig a Steel Train élén, összeálltunk egy közös turnéra, de az induláskor még mindig nem bírtuk egymást. Aztán 24 óra elteltével elválaszthatatlanok lettünk.” – meséli Jack.

Amikor a The Format feloszlott, Nate azonnal Jack-et hívta. Harmadikként pedig bevették Andrew Dost billentyűst, és ezzel a Fun. megalakult. Első albumuk, az Aim & Ignite 2009-ben jelent meg. Egy évvel később már a Paramore-ral turnéztak, és felléptek a Coachella fesztiválon is.

Második albumuk, a Some Nights idén jelent meg, a róla kimásolt “We Are Young” (feat. Janelle Monáe) hatalmas siker, még a Glee-ben is feldolgozták, eljutva ezzel különböző korosztályokhoz, különböző zenei ízlésű emberekhez.

Maguk a fiúk is széles zenei ízléssel rendelkeznek egyébként. Jack Tom Waits, Jack White, és Neil Young rajongó, Andrew kedvencei aWeezer, az ELO, és Claude Debussy, Nate pedig az album készítése idején leginkább hip-hopot hallgatott.

Az album producerének – egy alkoholgőzös öröméneklést követően – megnyerték a legendás, Grammy-díjas Jeff Bhasker-t (Alicia Keys, Kanye West, Beyoncé). “Jeffnek különös tehetsége van ahhoz, hogy elhitesse veled, hogy jó vagy. Ez nálam eddig másnak még nem sikerült.” – mondja Nate.

A “We are young” klipje, melyet már közel 18 millióan láttak: http://www.youtube.com/watch?v=Sv6dMFF_yts

További infók a zenekarról: http://www.ournameisfun.com/ és https://www.facebook.com/ournameisfun

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...