Sunday, October 17, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Külföldi turnén a TransylMania

  Európa hat nagyvárosában lép fel kilenc nap alatt Erdővidék legismertebb együttese, az etnorock zenét játszó TransylMania. Az első koncertre ma kerül sor Budapesten, ahol a BackStage Pub közönsége előtt játsszák el legismertebb dalaikat, majd Bécs, München, Brüsszel, Manchester és végül Dublin következik.
  A zenekar vezetője, Cseresznyés Szilamér úgy nyilatkozott, régi vágyuk teljesült azzal, hogy külföldön léphetnek fel: remélik, muzsikájukkal örömet szereznek idegenbe szakadt honfitársainknak, s hozzájárulhatnak ahhoz, hogy szülőföldjükhöz jobban ragaszkodjanak, évezredes értékeink ne feledjék.
  A baróti – bár többségben máshol laknak, de mégis következetesen barótiaknak mondjuk őket, hisz gyökereik ma is ott vannak – együttest az elmúlt esztendőkben sokszor hívták a külföldi magyar közösségek, de a felkéréseket sosem sikerült turnévá fűzniük – hogy ne fizessenek rá –, ezért elmaradtak. Ez alkalommal szerencsésen érkeztek a felkínált lehetőségek, sajnálni csak azt tudják, a Cseh Tamás-programhoz külföldi fellépésre benyújtott támogatási kérésükre még nem kaptak választ, így skóciai és hollandiai koncertjeikről le kellett mondaniuk.
  A fellépéseken elhangzó dalok döntő többsége az utolsó, Tizenkettő című albumról származik, de Legyen úgy, mint régen volt, El ne add az ősi házat, Mert tudnom kell… és a Nemzet szolgálatában című lemezükről is eljátsszák a legsikerültebb számokat.
  Fellépéseik nem lesznek szokványosak: a zene előtt, mintegy ízelítőként, Erdélyt és Székelyföldet népszerűsítő filmet mutatnak be, beszélnek hagyományainkról és szellemi értékeinkről, majd a közönséggel ismerkednek, a gyermekek számára pedig hangszerbemutatót tartanak. Az utazásról, az előadásokról és az azt követő közönségtalálkozókról hivatásos tévésekkel filmet forgatnak, amelyet interneten elérhetővé tesznek, de az sem kizárt, valamelyik csatorna is bemutatja.
  Mivel az elmúlt években csatlakozott tagok zenei múltja egyre inkább érződik az együttes előadásmódján, a dalok hangzása kicsit változik. „Tasi Nóra (ének), Sárosi Péter (zongora, billentyűs hangszerek) és idős vitéz Gáspár Álmos (hegedű) új színt hozott az együttes játékába, így kicsit dzsesszesebbek, kicsit instrumentálisabbak lesznek dalaink. Kicsit más, mégis hamisítatlan TransylMania-koncertek lesznek, ezért arra bátorítok minden magyart, aki fellépéseink ideje alatt az adott helyen lesz, ne hagyja ki az alkalmat, jöjjön el. Mindent megteszünk, hogy igazi élményben legyen részük” – mondotta Cseresznyés Szilámér.
  Az zenekar tagjai hazatérésüket követően a TransylMania tizenötödik születésnapjának megünneplésére készülnek. Ahogy öt esztendeje, úgy most is június végén a vargyasi Daniel-kastély udvarán tervezik az évfordulót megülni. A meghívottak közt lesznek azok a régi zenésztársak is, akik az elmúlt esztendők sikereihez sokat hozzátettek.
  http://www.3szek.ro/load/cikk/102025/kulfoldi_turnen_a_transylmania

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.