Kozmix karácsony

Date:

IMG_4854Lala disznót vág, Hozsóék elbújnak a világ elől.

–       Mit terveztek karácsonyra?

–       Lala: Óriási családi körben zajlik a karácsony. Amúgy három részre szakadt a család és ez az egyetlen olyan ünnep, amikor mindenkit láthatunk. Az elmúlt hat évben lett igazán érdekes a karácsony, mióta a kisfiam megszületett. Ültettem egy fenyőfát a születésekor, ami most már elég szépen gyarapodik. Előtte is mániám volt, minden évben ültettem, de ez az első ami meg is maradt. Karácsonykor ellátogatunk Hódmezővásárhelyre, ahol a kedvenc, tradicionális karácsonyi ételeinket esszük.

–       Hozsó: bár van egy csodásan felszerelt konyhánk, mi még egy sima hétköznapon sem főzünk. Karácsonykor az anyósom által készített, hagyományos karácsonyi ételek kerülnek az asztalra.

–       Hogy telik a karácsony este?

–       Lala: Nálunk a zene mindig jelen volt. Amikor még édesapám élt, ő ült a zongoránál mi pedig énekeltünk. Mióta ő nincs velünk, én vettem át a helyét a zongoránál, énekelünk aztán játszunk, beszélgetünk. A kisfiamnak van igazán szép karácsonya, hiszen neki legalább négyszer jön a Jézuska.

–       Hozsó: nagy családi körben ünneplünk, bár idén azt tervezzük, hogy elbújunk picit a világ elől és elutazunk valahova.

–       Milyen zenék vannak jelen nálatok ilyenkor?

–       Lala: Édesapám nyomdokain járva minden karácsonykor előveszem a kottáit és klasszikus karácsonyi dalokat énekelünk. Ahogy egyre belemelegedünk az estébe úgy a tradicionális karácsonyi daloktól haladva hajnalra eljutunk egy komplett DJ szettig. Ilyenkor mindenkiben feltörnek az emlékek, mosolygunk, ki-ki a kedvenc dalánál. Az idei év legkülönlegesebb része egy klasszikus disznóvágás lesz, ahol komoly hangulatra számítunk. Érdekes módon minél idősebb vagyok, egyre inkább igényem van az egyszerű, vidéki dolgokra, hangulatra.

–       Hozsó: Én ilyen disznóvágós izgalmakkal nem szolgálhatok. Nálunk a karácsony – Lalához hasonlóan – főleg a gyerekről és a gyereknek szól. Együtt a család, és ez a lényeg.

–       A szilvesztert hol töltitek?

–       Ha nem állunk színpadon, akkor nincs terv. 28-án fellépünk a Nagy Retro Partyn – ez biztos. A szilveszter az mindig spontán, de ebből kerekednek a legnagyobb bulik.

–       Van valami tanácsod az olvasóknak karácsonyra?

–       Lala: Oltsák el az adventi koszorún a gyertyát! Néhány éve majdnem sikerült így felgyújtanom a lakást, Az asztal közepe már teljesen kiégett, amikor beléptem a lakásba. Nem sok hiányzott…

–       Hozsó: Hagyják, hogy a feleségük szervezze a ünnepi teendőket. De ami a legfontosabb: segítsünk ha tudunk. Mi pédául az Újlaki Karácsonyi Vásár jótékonysági akciójában vettük a fenyőfát,  ahol minden megvásárolt fa után egy másikat ajándékoznak a rászorulóknak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...