Kozmix karácsony

IMG_4854Lala disznót vág, Hozsóék elbújnak a világ elől.

–       Mit terveztek karácsonyra?

–       Lala: Óriási családi körben zajlik a karácsony. Amúgy három részre szakadt a család és ez az egyetlen olyan ünnep, amikor mindenkit láthatunk. Az elmúlt hat évben lett igazán érdekes a karácsony, mióta a kisfiam megszületett. Ültettem egy fenyőfát a születésekor, ami most már elég szépen gyarapodik. Előtte is mániám volt, minden évben ültettem, de ez az első ami meg is maradt. Karácsonykor ellátogatunk Hódmezővásárhelyre, ahol a kedvenc, tradicionális karácsonyi ételeinket esszük.

–       Hozsó: bár van egy csodásan felszerelt konyhánk, mi még egy sima hétköznapon sem főzünk. Karácsonykor az anyósom által készített, hagyományos karácsonyi ételek kerülnek az asztalra.

–       Hogy telik a karácsony este?

–       Lala: Nálunk a zene mindig jelen volt. Amikor még édesapám élt, ő ült a zongoránál mi pedig énekeltünk. Mióta ő nincs velünk, én vettem át a helyét a zongoránál, énekelünk aztán játszunk, beszélgetünk. A kisfiamnak van igazán szép karácsonya, hiszen neki legalább négyszer jön a Jézuska.

–       Hozsó: nagy családi körben ünneplünk, bár idén azt tervezzük, hogy elbújunk picit a világ elől és elutazunk valahova.

–       Milyen zenék vannak jelen nálatok ilyenkor?

–       Lala: Édesapám nyomdokain járva minden karácsonykor előveszem a kottáit és klasszikus karácsonyi dalokat énekelünk. Ahogy egyre belemelegedünk az estébe úgy a tradicionális karácsonyi daloktól haladva hajnalra eljutunk egy komplett DJ szettig. Ilyenkor mindenkiben feltörnek az emlékek, mosolygunk, ki-ki a kedvenc dalánál. Az idei év legkülönlegesebb része egy klasszikus disznóvágás lesz, ahol komoly hangulatra számítunk. Érdekes módon minél idősebb vagyok, egyre inkább igényem van az egyszerű, vidéki dolgokra, hangulatra.

–       Hozsó: Én ilyen disznóvágós izgalmakkal nem szolgálhatok. Nálunk a karácsony – Lalához hasonlóan – főleg a gyerekről és a gyereknek szól. Együtt a család, és ez a lényeg.

–       A szilvesztert hol töltitek?

–       Ha nem állunk színpadon, akkor nincs terv. 28-án fellépünk a Nagy Retro Partyn – ez biztos. A szilveszter az mindig spontán, de ebből kerekednek a legnagyobb bulik.

–       Van valami tanácsod az olvasóknak karácsonyra?

–       Lala: Oltsák el az adventi koszorún a gyertyát! Néhány éve majdnem sikerült így felgyújtanom a lakást, Az asztal közepe már teljesen kiégett, amikor beléptem a lakásba. Nem sok hiányzott…

–       Hozsó: Hagyják, hogy a feleségük szervezze a ünnepi teendőket. De ami a legfontosabb: segítsünk ha tudunk. Mi pédául az Újlaki Karácsonyi Vásár jótékonysági akciójában vettük a fenyőfát,  ahol minden megvásárolt fa után egy másikat ajándékoznak a rászorulóknak.

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Rácz Gergő a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

18 hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című...

Jamie xx új klubslágere a négy fal között is felrázza az ember testét és lelkét

James Thomas Smith, ismertebb művésznevén Jamie xx nemcsak a melankolikus slágergyár, a The xx formációjával tette fel magát a zenei térképre, hanem elektronikusabb vizekre evezve szólóelőadóként is egyre...

Hatodik tagot keres a 4S Street zenekar!

Nem kell megijedni, nem a zenekar újraszervezéséről van szó, a srácok csupán előrukkoltak egy ötlettel, ami kicsit megmozgathatja a zenélni vágyók fantáziáját. Egy saját...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.