Kozma Orsi a quartettjével indul külföldi koncertkörútra

Date:

Kisebb turnéra indul a Kozma Orsi Quartett április 19-én.
Az út folyamán ellátogatnak Szófiába a Sofia Live Club-ba, majd Bukarestben töltenek két napot, hogy a Magyar Intézetben illetve egy ottani jazz klubban koncertezzenek. A miniturné következő állomása Sepsiszentgyörgy lesz, majd Németországban a gronaui jazzfesztiválon játszanak, végül pedig Varsóban lép fel az énekesnő és zenekara.
Kozma Orsi szerint a legjobb a határon túli fellépésekben, hogy a közönség előítéletek nélkül hallgatja meg az előadót, hiszen így a nagyérdemű nem az előzetes benyomásokból, hanem a koncerten hallottakból vonhat le következtetéseket. Az énekesnő eddigi tapasztalatai alapján úgy véli, a külföldi közönség érdeklődő, hálás, az pedig külön ad egy plusz élményt, ha a sorokban határon túli magyarok is hallgatják a dalokat. Orsi kérdésünkre elmondta, rengeteg színvonalas jazz klub van külföldön, ahol nyitottak az új előadók iránt.
Orsi nem először lép fel külföldön
 
Jó lehetőség mindez a bemutatkozásra tehát a quartettnek, akik nemcsak a próbákon, hanem lélekben is készülnek a mini turnéra. A körutat amúgy kisbusszal teszik majd meg, s bíznak benne, hogy a zenélés mellet jut idejük egy kis városnézésre, hogy belekóstoljanak a külföldi gasztronómiai érdekességekbe, és hogy feltöltődjenek.
Az énekesnőnek természetesen nem ez lesz az első ilyen útja. A turné több helyszínén járt már korábban, Bukarestben a Kimnowak zenekarral, Varsóban illetve Németországban pedig a Cotton Club Singers-sel. A mostani körút állomásain az első, Hide and Seek című album anyagából adnak elő, illetve a készülő albumról is hangzanak el dalok, de lesznek meglepetés feldolgozások is. A quartett bízik benne, hogy a műsor „ütősre”sikerül, s tartós kapcsolatot tudnak kialakítani a külföldi közönséggel. 
www.zene.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...