Saturday, October 16, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Kozma Orsi a quartettjével indul külföldi koncertkörútra

  Kisebb turnéra indul a Kozma Orsi Quartett április 19-én.
  Az út folyamán ellátogatnak Szófiába a Sofia Live Club-ba, majd Bukarestben töltenek két napot, hogy a Magyar Intézetben illetve egy ottani jazz klubban koncertezzenek. A miniturné következő állomása Sepsiszentgyörgy lesz, majd Németországban a gronaui jazzfesztiválon játszanak, végül pedig Varsóban lép fel az énekesnő és zenekara.
  Kozma Orsi szerint a legjobb a határon túli fellépésekben, hogy a közönség előítéletek nélkül hallgatja meg az előadót, hiszen így a nagyérdemű nem az előzetes benyomásokból, hanem a koncerten hallottakból vonhat le következtetéseket. Az énekesnő eddigi tapasztalatai alapján úgy véli, a külföldi közönség érdeklődő, hálás, az pedig külön ad egy plusz élményt, ha a sorokban határon túli magyarok is hallgatják a dalokat. Orsi kérdésünkre elmondta, rengeteg színvonalas jazz klub van külföldön, ahol nyitottak az új előadók iránt.
  Orsi nem először lép fel külföldön
   
  Jó lehetőség mindez a bemutatkozásra tehát a quartettnek, akik nemcsak a próbákon, hanem lélekben is készülnek a mini turnéra. A körutat amúgy kisbusszal teszik majd meg, s bíznak benne, hogy a zenélés mellet jut idejük egy kis városnézésre, hogy belekóstoljanak a külföldi gasztronómiai érdekességekbe, és hogy feltöltődjenek.
  Az énekesnőnek természetesen nem ez lesz az első ilyen útja. A turné több helyszínén járt már korábban, Bukarestben a Kimnowak zenekarral, Varsóban illetve Németországban pedig a Cotton Club Singers-sel. A mostani körút állomásain az első, Hide and Seek című album anyagából adnak elő, illetve a készülő albumról is hangzanak el dalok, de lesznek meglepetés feldolgozások is. A quartett bízik benne, hogy a műsor „ütősre”sikerül, s tartós kapcsolatot tudnak kialakítani a külföldi közönséggel. 
  www.zene.hu

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.