Konyhaeszközökkel viccelődő norvégok az A38-on

Date:

A világ egyik legőrültebb projektjében vidám norvégok játszanak jól ismert dalokat konyhagépeken, mosógépdobokon, hűtőszekrényeken, hangszereken és egyebeken. Az a nevük, hogy Hurra Torpedo, világszerte ismertek egy tévéműsornak köszönhetően, majd a Ford amerikai kampánya révén lettek, január 20-án pedig a saját örömükre verik szét a főzőalkalmatosságokat az A38-on. A hétköznapinak koránt sem nevezhető együttesről és a közelgő fellépésről részletesebben a lapozás után lehet olvasni, és videók is nézhetők.

A Hurra Torpedo zenekar a kilencvenes évek elején alakult a a Duplex Records alkotói kör részeként, tagjai számos más norvég zenekarban is játszanak. Igazi különlegességük, hogy a hagyományos hangszerek mellett konyhaeszközöket is használnak játékuk során. Világhírűvé akkor váltak, amikor egy tévéműsorban élőben adták elő Bonnie Tyler Total Eclipse Of The Heart című slágerét a maguk sajátos módján, konyhai munkaeszközökön, és a felvétel mémként pásztázott végig az interneten.

Később egy norvég vígjáték számára klipet is készítettek, amelyben a zenekari tagok rájuk sehogyan sem illő munkaruházatban játszanak a rájuk jellemző “hangszerekkel” körülvéve.

A produkcióban zenekarvezető Hegerberg lendületesen gitározik és szándékosan jó kemény norvég akcentussal, hamisan énekel, eközben a másik két tag egyike egy kályhán dobol egy hűtőszekrény ajtaját csapkodva, a másik a kísérő éneket adja, majd a csúcsponton leveri a villanykályha tetejét egy kézi betonkeverővel – nagyjából így kell elképzelni egy jellegzetes produkciójukat.

2005 őszén a Ford reklámkampánya részeként turnézták körbe Amerikát, a reklámvideó pedig szintén bejárta az internetet.

A zenekar rendszeresen fellép Norvégiában és Európa-szerte, nemrégen a francia Garorock fesztiválon Marmande-ban 5000 ember tombolt a konyhafelszerelést gyilkoló vidám csapat zenéjére. Játszottak nemrég az Egyesül Államokban a South by Southwest fesztiválon, emellett Bostonban és San Franciscoban is, valamint a Lawrence-i Wakarusa Music and Camping fesztiválon Kansasban, de a sort még lehetne folytatni.

Ez az együttes zenél tehát január 20-án a fővárosban, az A38-on, úgyhogy aki kíváncsi rá, mire lehet még használni a főzésen kívül a konyhában található dolgokat, bővebb információkat, jegyárat és egyebeket az A38 megújult honlapján keressen.

Az alábbiakban pedig néhány videón látható a formáció, ezen az elsőn például Lady Gagát játszanak, de az említett Bonnie Tyler-szám feldolgozása is köztük van.

http://langologitarok.blog.hu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...