Koncertek a magyar államadósság csökkentéséért

Date:

Összefogás címmel koncerteket szerveznek a magyar államadósság csökkentése érdekében: a február 19-i győri és budapesti program fővédnöke Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a bevétel az Összefogás az Államadósság Ellen Alap számlájára kerül.
Öt- és tízmillió forint közötti összeget remélünk a két koncerttől, amelyen a mai magyar könnyűzene élvonalát számos előadó fogja képviselni. A győri polgármesternek, valamint a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkárságának köszönhetően a Győr Városi Egyetemi Sportcsarnokot, valamint a Papp László Budapest Sportarénát is ingyen megkapjuk a koncertre – mondtaNeményi Ádámfilmproducer, a rendezvények főszervezője.
Február 19-én Győrött a fellépők között lesz mások mellett Szikora Róbert,Miller Zoltán és Adri, a fővárosi SportarénábanKikiKirály Linda ésViktorMészáros Árpád Zsolt, a Mystery Gang, Tóth VeraTörök ÁdámHien,Patai Anna, mindkét helyen a Bon-Bon és Molnár Ferenc Caramel. A zenei rendező Bársony Bálint ésNémeth Gábor Némo.
Az előadók közreműködésével tartott budapesti sajtótájékoztatón a szervezők elmondták: az Összefogás Koncert Magyarországért egy nonprofit kezdeményezés, amelynek célja, hogy a teljes magyar társadalom számára fontos ügyeket támogasson. A koncertek a magyar államadósság csökkentéséhez járulnak hozzá, a bevételek – a technikai költségek levonása után – az Összefogás az Államadósság Ellen Alap számlájára kerülnek. A jegyek ára 2012 forint, a 14 év alatti gyermekek ingyen juthatnak belépőhöz – ők egy a koncertre hozott ajándékkal segíthetnek, amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat juttat el a rászorulóknak.
Az államadósság csökkentését célzó kezdeményezést korábban Rédly Elemér győri katolikus plébános indította el. A mostani koncertek megtartása egy zalai vállalkozó,Kövesi Csaba ötlete volt, a szervezés tavaly nyáron kezdődött. “Tudjuk, hogy a két koncert bevétele elenyésző az államadóssághoz képest, az üzenet azonban az összefogás”  fogalmazott Dj Dominique, az egyik fellépő.
A koncert szervezői a Tiéd a színpad! című pályázat keretében lehetőséget adnak két amatőr zenekarnak is, hogy a Budapest Sportaréna színpadán mutatkozzanak be: a jelentkező csapatok közül egyet az Összefogás koncert fellépőiből alakuló héttagú zsűri választ ki, egyet a közönség az interneten szavaz meg (a voksokat egy Facebook alkalmazáson keresztül lehet leadni).
A koncert honlapja: www.osszefogaskoncert.hu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...