Kolozsvárra költözik a Félsziget fesztivál

Date:

felszigetkornRománia legnagyobb fesztiválja, a Félsziget idén Kolozsvárra költözik. A fesztivál 11. kiadására a Gorbó völgyében kerül sor, amely ideális helyszínt biztosít a koncertek, bulik és a Félsziget nevével fémjelzett kulturális és szabadidős programok számára július 18-21. között.

 Ezt január 30-án, a Kolozsvári Polgármesteri Hivatalnál tartott sajtótájékoztatón jelentették be, ahol a Félsziget Fesztivál szervezői együttműködési megállapodást írtak alá a városvezetéssel.

 “A fesztivál elköltöztetésének nehéz döntését a hosszútávú terveinket szem előtt tartva hoztuk meg. Szerettük volna bebiztosítani a fesztivál jövőjét, és a kolozsvári városvezetésben egy olyan partnert találtunk, aki hajlandó velünk közösen építkezni, és a rendelkezésünkre bocsájtani egy tökéletes fesztiválhelyszínt, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a Félsziget Kelet-Európa legfontosabb fesztiváljai közé emelkedjen. Ugyanakkor köszönettel tartozunk azoknak a Félsziget-rajongóknak, akik ebben a periódusban mozgósultak az interneten, ez is azt mutatja, hogy az általunk szervezett fesztivált nemcsak sokan ismerik, de sokan is szeretik. Biztosíthatom a rajongókat, hogy a 2013-as Félsziget túl fogja teljesíteni elvárásaikat, és a legszkeptikusabbaknak is megmutatja, hogy jó döntést hoztunk Románia legnagyobb fesztiváljának jövőjét illetően” – nyilatkozta Bodor László fesztiváligazgató.

 “Ma aláírtuk az együttműködési megállapodást, és aktívan ki fogjuk venni a részünket abban, hogy a Félsziget egy értékes kolozsvári branddé váljon; ez egy olyan rendezvény, amely méltó Európa Ifjúsági Fővárosához. Kolozsvár polgármesteri hivatala egy tíz hektáros területet biztosít a fesztivál számára a Gorbó völgyében, ugyanakkor megoldja a víz- és áramellátást, a közvilágítást, a megfelelő útviszonyokat, a közszállítást és a rendezvény népszerűsítését, hogy a félszigetezők együtt örvendhessenek a rendezvénynek a kolozsvári közösséggel” – nyilatkozta Emil Boc, Kolozsvár polgármestere a sajtótájékoztatón.

 Kolozsvár alpolgármestere, Horváth Anna kiemelte: a Félszigettel nemcsak egy zenei fesztivál költözik Kolozsvárra. Elmondta, családjával közösen szokott kilátogatni a Félszigetre, amely a koncertek mellett minden évben változatos kulturális és nevelő jellegű programokkal, sportrendezvényekkel és gyerekprogramokkal várja a látogatóit.

Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke, Florin Moroșanu, a Kolozsvár Európa Kulturális Fővárosa 2020 Egyesület elnöke illetve Farkas András, a PONT Csoport vezetője és a Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa 2015 koordinátora egyaránt üdvözölte és támogatásáról biztosította a Félszigetet.

A Félsziget egy újabb jó hírrel is szolgál azoknak, akik szeretik a félszigetes eseményeket: a fesztivál együttműködik Erdély legrégebbi elektronikus fesztiváljával, a Delahoyával, amely így ismét visszaköltözik a természetbe: június 14-15-én szintén a Gorbó völgyében várja a partizni vágyókat. A fesztivál, amely a természet közepén, a Hója erdőben született, a 17. kiadásán visszahozza a klubok és a bulik hangulatát a természetbe – jelentette be Bodor László.

“A Delahoya egy új fejezethez érkezett. A Félszigettel közös szervezésnek köszönhetően a Delahoya következő kiadásai minden szempontból a fejlődésről fognak szólni. Közös célunk, hogy a világ nagy elektronikus zenei fesztiváljainak szintjére emeljük fesztiválunkat. Jó hír a Delahoya rajongói számára, hogy a fesztivál a természetben, megújult erőkkel tér vissza, számos meglepetéssel és nemzetközi sztárokkal. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a Delahoya újjászületett a zene és a természet szimbiózisának köszönhetően, aminek egyébként a 17 évvel ezelőtti megszületését is köszönheti. Back to the roots!” – nyilatkozta  Horaţiu Dan Dumitraş, a Delahoya fesztiváligazgatója.

Románia legnagyobb fesztiválja, a Félsziget, 2003-ban született Marosvásárhelyen, ahol az eddigi tíz kiadása alatt közel 600 ezer félszigetezőt látott vendégül gazdag programkínálatával, olyan nemzetközi sztárokat vonultatva fel, mint a The Prodigy, a Korn, a Nine Inch Nails, Iggy Pop and the Stooges, The Straits, a Kasabian, a Europe, The Rasmus, Tiesto, Tinie Tempah, ATB, az Above and Beyond, a Parov Stelar Band, Dub FX, Chase and Status, Nero vagy Netsky, illetve a legjobb magyar és a román előadókat.a

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...