June22 , 2021

  Klaxons és Pendulum a Balaton Soundon

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  A dark drum’n’bass ausztrál nagymesterei idén a Heineken Balaton Soundon táncoltatják meg a magyarokat, de jön még Nagy Britannia extravagáns acid-rave-sc-fi punk-funk zenekara, a Klaxons is.
  Kaotikus breakbeat csapásaival a Gereth McGrillen és Rob Swire vezette Pendulum már a 2000-es évek eleje óta a világ egyik legnépszerűbb drum’n’bass zenekarának számít, még akkor is, ha első nagylemezüket csak 2005-ben jelentették meg Hold Your Coulour címmel.
  A Pendulum a bemutatkozó Hold Your Colour előtt is meghatározó jelensége volt a Ministry Of Sound védjegye alatt működő klubszíntérnek, 2003-as Vault című slágerük az új millenum drum’n’bass himnuszaként tette híressé őket. Az első lemezre felvitt Tarantula és Slam, valamint a nem sokkal később megjelenő, Freestylers-el közösen kevert Painkiller, továbbá a The Prodigy Voodoo People-jából készített remix a világ leghíresebb drum’n’bass zenekarává tették a Pendulumot, amely több független kiadó között ingázva végül 2008-ban, a Warnerhez szerződve készítette el második lemezét In Silico címen.
  A szintetikus szerelemben fogant drum’n’bass generáció albuma a tavaly turnéra vitt In Silico, melynek jelentősége csak a Nirvana – névben és alkotói telepátiában rokon – In Utero albumához hasonlítható elektronikus vonalon. Az idei Heineken Balaton Soundon az ausztrál Pendulum egy frenetikus koncerttel győzi majd meg a magyar közönséget, hogy miért érdemes drum’n’bass alapú energiafelhasználásra építeni az elektronikus zenében az új évezred hajnalán.
  A Klaxons régi-új színeivel, és a technótól megtisztított, immáron new rave fejléccel induló alter mozgalom sikerszámaival (Magick, Golden Skans, It’s Not Over Yet) a csőnadrágos indie kultúra első számú divatdiktátorává nőtte ki magát. Jamie Raynolds és zenekara elektro vonalon a Hot Chippel és a Justice-szal áll alkotói rokonságban, míg a rock felől a Muse-zal, a The Hivesszal és az Arctic Monkeys-szal alkot stílusközösséget.
  Egyediségüket a punkból hozott nyersanyagokból nyerik, így a dance és a rock a Klaxons előadásában a punk őrületével összefogva gerjeszti J.G. Ballard sc-fi író (Karambol, A Nap Birodalma, Vízbe fúlt világ) popteoretikusainak koncertjén a hisztérikus energiákat.
  A Mercury-díjas debütáló kultalbum, a Myths Of The Near Future 2007-es megjelenése óta a Klaxons már hosszú ideje egy újabb és még őrültebb energiákat felszabadító hangrobbanásra készül. 2010-ben minden jel arra mutat, hogy a Klaxons az idei Heineken Balaton Soundon remélhetőleg nemcsak a régóta várt új lemez, hanem a pszichedelikus rock’n’roll jövőjének titkaiba is beavatja majd a fesztiválozókat.
  est.hu
  spot_img