Klaxons és Pendulum a Balaton Soundon

Date:

A dark drum’n’bass ausztrál nagymesterei idén a Heineken Balaton Soundon táncoltatják meg a magyarokat, de jön még Nagy Britannia extravagáns acid-rave-sc-fi punk-funk zenekara, a Klaxons is.
Kaotikus breakbeat csapásaival a Gereth McGrillen és Rob Swire vezette Pendulum már a 2000-es évek eleje óta a világ egyik legnépszerűbb drum’n’bass zenekarának számít, még akkor is, ha első nagylemezüket csak 2005-ben jelentették meg Hold Your Coulour címmel.
A Pendulum a bemutatkozó Hold Your Colour előtt is meghatározó jelensége volt a Ministry Of Sound védjegye alatt működő klubszíntérnek, 2003-as Vault című slágerük az új millenum drum’n’bass himnuszaként tette híressé őket. Az első lemezre felvitt Tarantula és Slam, valamint a nem sokkal később megjelenő, Freestylers-el közösen kevert Painkiller, továbbá a The Prodigy Voodoo People-jából készített remix a világ leghíresebb drum’n’bass zenekarává tették a Pendulumot, amely több független kiadó között ingázva végül 2008-ban, a Warnerhez szerződve készítette el második lemezét In Silico címen.
A szintetikus szerelemben fogant drum’n’bass generáció albuma a tavaly turnéra vitt In Silico, melynek jelentősége csak a Nirvana – névben és alkotói telepátiában rokon – In Utero albumához hasonlítható elektronikus vonalon. Az idei Heineken Balaton Soundon az ausztrál Pendulum egy frenetikus koncerttel győzi majd meg a magyar közönséget, hogy miért érdemes drum’n’bass alapú energiafelhasználásra építeni az elektronikus zenében az új évezred hajnalán.
A Klaxons régi-új színeivel, és a technótól megtisztított, immáron new rave fejléccel induló alter mozgalom sikerszámaival (Magick, Golden Skans, It’s Not Over Yet) a csőnadrágos indie kultúra első számú divatdiktátorává nőtte ki magát. Jamie Raynolds és zenekara elektro vonalon a Hot Chippel és a Justice-szal áll alkotói rokonságban, míg a rock felől a Muse-zal, a The Hivesszal és az Arctic Monkeys-szal alkot stílusközösséget.
Egyediségüket a punkból hozott nyersanyagokból nyerik, így a dance és a rock a Klaxons előadásában a punk őrületével összefogva gerjeszti J.G. Ballard sc-fi író (Karambol, A Nap Birodalma, Vízbe fúlt világ) popteoretikusainak koncertjén a hisztérikus energiákat.
A Mercury-díjas debütáló kultalbum, a Myths Of The Near Future 2007-es megjelenése óta a Klaxons már hosszú ideje egy újabb és még őrültebb energiákat felszabadító hangrobbanásra készül. 2010-ben minden jel arra mutat, hogy a Klaxons az idei Heineken Balaton Soundon remélhetőleg nemcsak a régóta várt új lemez, hanem a pszichedelikus rock’n’roll jövőjének titkaiba is beavatja majd a fesztiválozókat.
est.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...