Klasszikus zenei átdolgozásban szólalnak meg Szekeres Adrien slágerei

Date:

A premierkoncert november 11-én Budapesten, a Művészetek Palotájában lesz. A további három koncert helyszíne: november 20-án Nyíregyháza, 29-én Debrecen, december 9-én pedig Kaposvár.
Szekeres Adrien szerint zeneszerző-menedzser férjével, Kiss Gáborral olyan színpadi show-t álmodott és valósít meg, amelyben találkoznak a pop-, illetve a klasszikus zene dallamai, s – ahogy fogalmazott – “komplett hangzásban” lesznek hallhatók a slágerek.

Budapesten, Nyíregyházán és a hajdú-bihari megyeszékhelyen Somogyi-Tóth Dániel zongoraművész vezényletével a Debreceni Filharmonikus Zenekar lesz a közreműködő, míg Kaposvárott a helyi szimfonikusok kísérik az énekesnőt.
A koncertek műsora saját dalokra épül, de egy film betétdala, valamint két klasszikus ária is felhangzik, amelyek címét nem árulta el. Kiss Gábor, aki a négy koncert zenei rendezője lesz, kifejtette: az áthangszerelt slágerekkel “új utat szeretnének mutatni”, mert “a könnyűzene egyre silányabbá válik, egysíkú hangzású tömegdalok születnek”. Ezen szeretnének változtatni. Szekeres Adrien hozzáfűzte: más hangzása van a koncertnek egy hetventagú zenekarral és vokállal, mint ha csak néhányan szolgáltatják a zenét az énekhez, netán CD adja a kíséretet.
Az énekesnő kifejtette: az ötletet egyébként egy régi, 2006-os koncertje adta, amikor szülése után visszatérve klasszikus zenekari kísérlettel lépett újra színpadra. Azt a budapesti fellépést a rajongók sokasága – csak úgy, mint ő és férje – élete koncertjeként emlegeti. Kiss Gábor megjegyezte, hogy a négy idei koncert után jövőre országos turnéra készülnek a különös hangzásúvá tett slágerekkel. Szekeres Adrien elmondta azt is, hogy adventi koncertsorozata is folytatódik, decemberben Zalaegerszegen, Tiszavasváriban, Dunaújvárosban és Sárváron ad ünnepi műsort.
MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...