July31 , 2021

  Jean Michel Jarre – Magyarországon

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  A népszerű szintetizátor guru május végén fog hazánkba érkezni, egy világ körüli turné keretében, ahol is a legmodernebb fény és hangtechnikával kápráztatja majd el a rajongókat.
  Jean Michel Jarre semmilyen szempontból sem tekinthető kispályás előadónak. Több, mint 80 millió eladott lemezzel és a világon a legtöbb látogatót vonzó, 1997-es moszkvai koncertjével a szintetizátor mágus minden idők egyik legsikeresebb zenésze.
  Az előbb említett koncertre 3 és fél millióan voltak kíváncsiak, de hasonló horderejű fellépéseket többször is adott Jean Michel Jarre. Elég, ha csak 1990-ben megrendezett párizsi koncertjére gondolunk, ahol ötven zenésztársával, a Défense városrészben, egy gigantikus méretű, piramis alakú színpadon adott koncertet, amelyen állítólag több, mint kétmillió ember vett részt.
  A francia zenész 1976-os Oxygène című lemeze példa nélkül álló nemzetközi sikert ért el, zenei szerkezetével és az akkor még újszülöttnek számító elektronikus zenei eszköztárával egy teljesen új dolgot hozott a popzene világába. Jean Michelle Jarre olyan erővel robbant be a köztudatba zenéjével és környezetvédő, humanitárius aktivitásával is, hogy neki sikerült elérnie nyugati előadóként, hogy Kínában léphessen fel.
  Az 1981-ben történt precedenst azóta is nagyon kevesen tudták megismételni a kommunista hatóságok szigorú kultúrpolitikája miatt.
  2009/2010 során indult először világkörüli turnéra a zenész, mely során eddig szinte mindenhol teltházas koncertet adott. Ez nem is meglepő, hiszen Jarre zenéje több generációt is megszólít. Egyrészről a 40-eseket, akik még a köztudatba való berobbanásakor ismerték meg a művészt, másrészről pedig a fiatalabbakat is, hiszen a Daft Punk, az AIR, Moby és a Chemical Brothers rajongóknak szinte kötelező szeretni az említett zenekarok legfőbb hatását. A teljesen egyedülálló és időtlenné vált zene egyre több és többféle zenerajongót hódít különleges hangzásvilága és zenei motívumai miatt.
  A 3 Grammy díjat és a Francia Becsületrend lovagi címét is magáénak tudható Jean Michel Jarre mindig is híres volt színpadi szerepléseiről, hiszen kizárólag a legmodernebb színpadtechnikával áll rajongói elé. Így lesz ez május 24-ei, Papp László Budapest Sportarénában tartott magyarországi koncertjén is, ahol a zenész teljes életművéből hallhatunk majd dalokat .
  music.hu

  spot_img