August3 , 2021

  Jean Michel Jarre ismét Budapesten

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Egy év után ismét Budapesten koncertezik az elektronikus popzene egyik legsikeresebb dalszerzője-előadója, a francia Jean Michel Jarre, aki május 24-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.
   Az idén 62 éves Jean Michel Jarre 35 éves eddigi pályafutása során 22 lemezt készített, köztük a szintetizátorzene alapműveként számon tartott, 1976-ban kiadott Oxygene-t, a két évvel későbbi Equinoxe-ot, a Magnetic Fieldset (1981), vagy az állatkertek hangjait megidéző Zoolookot (1984). Tehetségét apjától örökölte: Maurice Jarre írta például a Doktor Zsivágó című film zenéjét.

  Albumaiból eddig több, mint 80 milliót adtak el, 1997-es  moszkvai monstre koncertjére 3 és fél millióan voltak kíváncsiak, ami abszolút világcsúcs. Az európai popelőadók közül először lépett fel Kínában 1981-ben, 1990-es párizsi koncertjén ötven zenésztársával a Défense negyedben egy gigantikus méretű, piramis alakú színpadon adott műsort.
     
  Rendkívül sikeres zenei pályafutása során háromszor (1986, 1989, 1991) kapott Grammy-díjat a new age kategóriában, lemezei az elektronikus zene számos előadójára volt hatással, köztük a Daft Punk-ra, az Air-re, Moby-ra és a Chemical Brothers-re. Környezetvédő, humanitárius aktivistaként is ismertté vált.
     
  Legújabb világkörüli turnéja tavaly indult, koncertjei szinte mindenhol teltházasak. A Francia Becsületrend lovagi címét is elnyert Jean Michel Jarre mindig a legmodernebb színpadtechnikával áll rajongói elé.
     
  Magyarországon először 1993-ban a Népstadionban adott koncertet, legutóbb tavaly májusban a debreceni Főnix Csarnokban, a május 24-i lesz az ötödik itteni fellépése. Előtte március 1-jén a lengyelországi Katowicében áll közönség elé, utána Németországban, majd Franciaország több városában folytatódik a turné; Budapest előtt a belgiumi Liege-ben játszik. A magyar fővárosból Csehország és Románia felé veszi az irányt.
  MTI
  spot_img