Január végén újra koncertezik a Napoleon Boulevard – Most álltak össze a csillagok?

Date:

Húsz éve már annak, hogy utolsó koncertjét adta a Napoleon Boulevard. A sikeres zenekar tagjai úgy döntöttek, újra összeállnak és felidézik a régmúltat.
Nem felhőtlenül boldogok a Napoleon Boulevard tagjai. Hiába léphetnek újra színpadra korábban sikeres zenekarukkal, egy tag hiányozni fog közülük. A még a Solarissal kezdő gitáros, Cziglán István 1998-ban elhunyt, a színpadon így csak öten lesznek az eredeti felállásból.
Az együttes énekesnője, Vincze Lilla azt mondja, vegyes érzelmek kavarognak benne a január végi koncert kapcsán. Ilyenkor jobban eszébe jut az elmúlt 25 év, amiben szerinte több lehetőséget hagytak kihasználatlanul.
– Ha akkor bölcsebbek vagyunk, hagyunk magunk után egy kicsi szünetet, majd folytatjuk. Mikor megtörtént a változás, abbahagytuk és csak most kezdtük újra, mikor az ember leltározik az életének minden területén. A zenekar mindenkiben egy kormeghatározó volt, nem akarom magunkat túl dicsérni, de a ’80-as évekhez tartozott mindenkinél – mondta a még mindig csinos énekesnő.
Arra a kérdésre, hogy miért kellett a búcsú óta két évtizednek eltelnie ő sem tudott pontos választ adni.
– Ezeket nem tudjuk befolyásolni. Most ért meg bennünk, és Tereh István vállalta a koncert menedzselését. Czigi halála nagy törés volt a zenekar életében. Most álltak össze a csillagok – tette hozzá Lilla.
A zenészek a szünet alatt sem távolodtak el a zenétől. Lilla szólókarrierjét egyengette (Angyalnak, Madárnak… című lemeze tavaly jelent meg), de a többiek is folyamatosan zenéltek.
Az újraegyesült Napoleon Boulevard novemberben kezdte a próbákat, és októberben megjelent  Best Of lemez után készül egy új stúdió album is.
A közönség várhatóan nem kizárólag azzal a stílussal találkozik majd, mint amit ’80-as években hallott. Az együttes énekesnője szerint a régi dalokat is modern köntösben mutatják be.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...