Jamie Winchester új lemeze Fonogram-díjas

Date:

Jamie Winchester énekes-gitáros-zeneszerző kapta az egyik legfontosabb díjat a Fonogram zenei díjkiosztón. Az év hazai alternatív albuma Jamie Winchester The Cracks Are Showing (Label 360 – EMI Music Publishing) című kiadványa lett a szakmai zsűri döntése alapján. Jamie Winchester a díjhoz járó pénzjutalom összegéből a Utilise című dalához forgat klipet. Jamie Winchester és zenekara február 16-án kedden 21 órától játssza díjnyertes albuma, a The Cracks Are Showing anyagát a budapesti Gödör Klubban.  
 
 „Nagyon örülök és meglepett, hogy a Fonogram Díjátadón a szakmai zsűri nekünk ítélte a magyar zenei élet egyik rangos díját” – mondta Jamie Winchester. Hozzátette: “tudom, hogy mindig ezt mondják, de tényleg váratlanul ért a dolog. Éppen Lecsóval (Kiscsillag) szerepeltünk együtt a tegnapi Kafkaz bulin és ő volt az első, aki odajött és szívből gratulált. Nagyon jól esett.” Kiemelte: örül, hogy első önálló szólóalbuma lassan megtalálja az útját, és reméli, hogy a díj által egyre több emberhez eljut majd valamilyen formában.
Winchester megköszönte Moldvai Márknak és Schramm Dávidnak is a közös munkát, energiát, és kreativitást, a kiadó vezetőjének György Péternek (az EMI Zeneműkiadó Magyarország ügyvezető igazgatója, a Magyar Zeneműkiadók Szövetsége könnyűzenei tagozatának társelnöke) és a Zene360 csapatának pedig a bizalmat. Jamie csak azt furcsállotta, miért alternatív kategóriába sorolták lemezét, amelynek anyaga szerinte inkább pop-rock zene, leginkább „protest rock”. Ugyanakkor úgy vélte, a kategória többi jelöltje sem nevezhető igazán alternatívnak.
A Fonogram-díjas ír származású zenész igen sikeres évet zárt, hiszen zeneszerzőként két albumon is közreműködött, amely Fonogram jelölést kapott. Az év hazai klasszikus pop-rock albuma kategóriájában Demjén Ferenc, A lelkünk most is vágtat (R&R) című lemeze, Az év hazai modern pop-rock albuma kategóriájában pedig Kovácsovics Fruzsina Fuss el végre (EMI) című korongja is versenyben volt.
Jamie Winchester húsz évig élvonalbeli magyarországi projektek (Baba Yaga, Boom Boom, Tátrai Band, Koncz Zsuzsa, Ákos, Jamie-Robi) meghatározó egyénisége volt a háttérben, 2009-ben azonban elérkezettnek látta az időt, hogy formabontó „protest rock” szólóalbummal jelentkezzen. Jamie Winchester egyedüli szerzőként jegyzi a The Cracks Are Showing (Látszanak a repedések) című izgalmas, eklektikus XXI. századi lemezt.
 
Jamie Winchester és zenekara február 16-án kedden 21 órától játssza díjnyertes albuma, a The Cracks Are Showing számait a budapesti Gödör Klubban.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...