Jamaica helyett a Zöld Pardonban ünnepel a Ladánybene 27

Date:

lb27_2012_press_03Huszonhét éves lett a Ladánybene 27. Magyarország legrégibb autentikus reggae zenekara eredetileg egy közös jamaicai utazással akarta emlékezetessé tenni a születésnapot, de végül úgy döntött, hogy a rajongókkal együtt Budapesten ünnepel. A zenekar augusztus 19-én, vasárnap a Zöld Pardonba varázsolja a jamaicai hangulatot.

 

Szinte hihetetlen, de a Ladánybene 27 zenekar 1985. augusztus 3-án alakult meg, vagyis néhány napja lett 27 éves. A magyarországi reggae zene úttörői a jubileumot nemcsak egyetlen napon, hanem egész évben ünneplik. A sorozat a március végén megjelent, angol nyelvű We Are One című EP-vel és a címadó dalhoz készült videóklippel indult, míg a HUSZONHÉT elnevezésű, nagykoncertekből álló turné jelenleg is tart.

– Eredetileg úgy terveztük, hogy a 27. szülinap alkalmából a zenekar tagjaival közösen utazunk el a reggae őshazájába, Jamaicába. Végül mégis úgy döntöttünk, hogy inkább augusztus 19-én, vasárnap este a budapesti Zöld Pardonba visszük el a jamaicai hangulatot, hogy a rajongóink se maradjanak ki a buliból. Ez a koncert egy kortörténeti lenyomat lesz, hiszen játszani fogjuk a legnagyobb LB27 slágereket, a korábbi dalaink felfrissített változatait, és ízelítőt adunk a legfrissebb, ősszel megjelenő új szerzeményekből is. Azokat is visszavárjuk a ZP-be, akik július 29-én buli nélkül maradtak, mert a vihar miatt nem léphettünk színpadra – mondta László M. Miksa, a Ladánybene 27 énekese.

A zenekar idén több fiatallal, Pásztor Ákos szaxofonossal, Görögh Dani trombitással és Hegyi Viktor harsonással bővült, vagyis a Ladánybene 27 Brass szekcióval kiegészülve koncertezik. László M. Miksa szerint a zenekar csúcsformában van, hiszen a fiatalos lendület és az érett, tapasztalt erő nagy találkozása teszi igazán izgalmassá és modernné a megújult LB27 zenei világát és szövegek pozitív üzenetét. A HUSZONHÉT turné részeként megjelenik egy különleges válogatáslemez is, melyre a zenekar 27 évének legjobb szerzeményei közül mindenki magának válogathatja össze kedvenc dalait, valamint további új dalokat tartalmazó EP-k is várhatók, amelyek kitűnően fémjelzik a zenekar haladását és jövőjét.

Ladánybene 27: We Are One

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Oz4p4_9LFr0

További információ:

http://www.zp.hu/

http://www.facebook.com/zoldpardon

http://www.lb27.hu

http://www.facebook.com/Ladanybene27

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...