iTunes-on és CD-n a Belmondo új nagylemeze

Date:

Tizenkét új szerzeménnyel és egy meglepetés dallal november végén jelenik meg a Belmondo negyedik stúdióalbuma. A Mikor című lemezen szereplő Nőj már fel című dalhoz a napokban videóklip készült, amellyel a fiúk elbúcsúznak a két régi társuktól. A rajongók november 30-án a budapesti Morrison’s Közgázban az új felállású zenekarral közösen ünnepelhetik meg a friss lemezt.

Hosszú hónapok munkája után elkészült a Belmondo zenekar legújabb – sorban negyedik – stúdióalbuma. A Mikor című lemez megjelenését november 23-ra tervezi a zenekar, és még ebben a hónapban elérhető lesz az album az iTunes-on is.

– Tizenhárom dal szerepel az új lemezen. Négy szerzeményt már ismerhet a közönség, hiszen a Mikor, a Végre itt a várva várt, a Nőj már fel és a Süt rám a nap már hónapok óta megy a rádiókban, sőt az utóbbit az MR Szimfonikusokkal is átdolgoztuk. Ezeket a számokat a koncerteken már játszottuk, de nyolc olyan felvétel is lesz, amelyeket sohasem adtunk még elő a stúdión kívül. A rajongók egy meglepetést is találnak a Mikor albumon, mert újra felvettük az Egyedül című, régi dalomat, amit még a Nyers együttessel készítettünk. Annak idején nem voltunk elégedettek a hangzással, ezért most úgy játszottuk fel ezt a számot, ahogyan mindig is szerettük volna. Remélem, hogy a régi Nyers-rajongóknak is tetszeni fog – mondta Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar dalszerző-frontembere.

A Mikor című lemezen kétféle zenei irányvonalat követ a Belmondo. A dalok egy része lírai, lassú szám lesz, ilyen például a Mikor és az Angyalkák. A többi dal pedig a Nyers hangzásvilágára emlékeztető, de a Belmondora jellemző harapós, karcos rockzene, amire igazán nagyokat lehet bulizni.

Az új albumhoz elkészült a következő videóklip, amely már látható a YouTube videómegosztón.

– A Nőj már fel című számhoz a nyári fesztiválokon készült felvételeket használtuk fel. Ezzel a klippel búcsúzunk el barátainktól és volt zenésztársainktól, Temesi Bertalan basszusgitárostól és Pulius Tamás billentyűstől. Az új lemezre három dalt még velük rögzítettünk, ám a többi számban már a két új tag, Domján Gábor basszusgitáros és Koltay Kurszán zongorista játékát hallhatja a közönség – mondta Czutor Zoltán.

 A Belmondo november 30-án a budapesti Morrison’s Közgázban ünnepli meg a Mikor című lemez megjelenését. Előtte november 18-án a debreceni Unplugged Clubban közösen lépnek fel az Anna and The Barbies zenekarral, utána pedig december 2-án a szegedi új JATE Klubban a Honeybeast is csatlakozik Czutorékhoz és Annáékhoz.

 [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fM_jZv1uRmA[/youtube]

További információ: www.belmondo.hu/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...