Ismét összeáll az eredeti Black Sabbath?

Date:

Tony Iommi hivatalosan is megerősítette, hogy ismét összeáll az eredeti Black Sabbath, tehát a gitároson kívül még Ozzy Osbourne énekes, Bill Ward dobos és Geezer Butler basszusgitáros. Iommi és Ozzy már júniusban írt pár új dalt, amik valószínűleg majd 2012-ben jelennek meg, és amiket a gitáros úgy jellemzett, hogy visszatérés a zenekar gyökereihez. Iommi elmondta, hogy sokat találkoztak titokban, hogy átbeszéljék a teendőket. A leggyengébb pont a szívbeteg Bill Ward volt, akit nemrég megműtöttek, úgyhogy remélhetőleg már minden rendben lesz. Ward egészségén kívül még azon aggódtak sokat, hogy az új lemezét promozó Ozzy valahol kikotyogja a dolgot, de végül mindig csak kétértelmű válaszokat adott, amik persze folyamatosan táplálták a pletykákat. A lemezen kívül amúgy még turnét is tervez a veterán birminghami csapat, de hogy mikor, még nem tudni. Az eredeti felállású Black Sabbath Ozzy 1979-es kiválása után először 1997-ben alakult újjá, majd 2005-ig időközönként ismét színpadon voltak. 1998-ban Budapesten is felléptek a Kisstadionban, igaz Bill Ward nélkül, akit Vincent Appice helyettesített. Akkor a Pantera, a Helloween és a Coal Chamber társaságában turnézták körbe Európát.
UPDATE: A Classic Rock magazin szerint Tony Iommi menedzsmentje határozottan tagadta a Birmingham Mail értesülésének hitelességét, ugyanis a gitáros állítólag már vagy két hónapja nem beszélt a honlap egyik újságírójával sem.
UPDATE 2: Hivatalos közleményében Tony Iommi elismerte, hogy két hónapja valóban beszélgetett ilyenről egy a bizalmát élvező újságíróval, aki most úgy tálalta a dolgot, mint valami friss, hivatalos nyilatkozatot. Reméli a szerző kiélvezte a pillanatot, mert több ilyenben nem lesz része az ő kárára. Egyben bocsánatot kér zenésztársaitól, hogy nem vigyázott jobban.
Hajtás után a Black Sabbath, a The Wizzard és a War Pigs 2005-ös koncertfelvétele látható:

http://langologitarok.blog.hu/2011/08/16/ismet_osszeallt_az_eredeti_black_sabbath

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...