July31 , 2021

  Ingyen letölthető a Napra új kislemeze

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  A Napra zenekar Naiv címmel EP-t jelentetett meg, amely ingyen letölthető a zenekar honlapjáról. A Kárpát-medence népzenéjét és a rockzenét mesterien ötvöző, Fonogram-díjas zenekar a két új dalt és a korábbi albumai népszerű szerzeményeit is előadja május 4-én Budapesten, az Akvárium Klubban.  A dalok szövegét ezúttal Karafiáth Orsolya költőnő írta.

  A Napra két új dalt és egy nagy slágere koncertváltozatát adja ajándékba a rajongóinak. A zenekar honlapjáról március 20-tól bárki ingyen letöltheti a Naiv című kislemezt. Érdekessége, hogy az új számok, azaz az Útközben és a Pontok dalszövegét is Karafiáth Orsolya költőnő írta, aki régóta baráti kapcsolatot ápol a Napra vezetőjével, Both Miklóssal.

  – Az eddigi lemezeink egymáshoz képest merőben különbözőek voltak. A Jaj, a világ! című első albumon hallható direkt népzenei hatásokhoz képest nagyon nagy utat járt be a zenekar. A második anyagunk a Hangzó Helikon sorozatban megjelenő Radnóti albumunk egy kifejezetten pszichedelikus rockzenei irányokat bejáró lemez, míg a Holdvilágoson megjelent a zenekar életében először a dalforma, amely addig nem volt fellelhető a korábbi lemezeken. Másfelől megközelítve pedig a zenekar világában mindig is jelen volt egy naiv hang, amellyel a számos összetett Napra szám mozaikjában kifejezetten régóta szeretünk kacérkodni. Az első
  lemezből ilyen a Pici ház, míg a Holdvilágosból a Tulipános című dalunk. Pont emiatt azonban nem kell attól tartani, hogy a zenekar csinálna egy tisztán naiv lemezt 10 számmal… De a készülődő lemezhez még ne szaladjunk előre – mondta Both Miklós, a Napra zenekar gitárvirtuóz frontembere.

  A Napra zenekar 2008-ban Fonogram-díjat kapott az év legjobb világzenei albuma kategóriában, Both Miklóst pedig évek óta Magyarország egyik legjobb gitárosaként tartják számon. Bár sohasem járt tanárhoz, virtuóz játéka miatt csak gitárprímásként emlegetik. A koppenhágai World Music Expo nevű rangos, nemzetközi zenei eseményen tavaly Both Miklós volt az egyik zenész, aki Magyarországot képviselhette. A gitárprímás fellépése után a több ezer fős közönség állva tapsolt, és a Napra számos külföldi koncertfelkérést kapott.

  – A Kárpát-medence népzenéje kimeríthetetlen inspirációs felület. A rockzenei elemek, a gitár, a dob vagy a basszus a mi dalainkban is megvannak, ezért a zenénk ismerősen cseng az amerikai vagy a francia fülnek is, de amikor meghallják a magyar népzenét, teljesen ledöbbennek. A Napra hisz abban, hogy lehet a hagyományokkal összekacsintva olyan modern zenét játszani, amit a világ bármely részén értenek és szeretnek az emberek- tette hozzá Both Miklós.

  A gitárprímás gyakran jár zenei gyűjtőutakra, Erdélyben például sokszor heteket töltött autentikus környezetben, hogy még jobban megértse a népzene lelkületét és a mélységét. Both Miklós év végén Kínát barangolta be, ahol ihletet kapott a Naiv című kislemez két új dalához.

  A Napra zenekar legközelebb május 4-én a budapesti Akvárium Klubban ad koncertet, ahol elsőként mutatja be élőben a Naiv EP új dalainak végleges változatát a közönségnek.

  Részletek:

  www.napra.hu

  www.facebook.com/napraband

  spot_img