Monday, September 27, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  iLámpafény – a Harcsa Veronika Quartet estje okostelefonon

  harcsaveronika1_foto_glodibalazsKöltészet költözik az iPhone-okra! A Harcsa Veronika Quartet versfeldolgozásai, kézzel rajzolt kalligráfiák, valamint Kulka János narrációja alkotják az iPhone-ra és iPod-ra letölthető Lámpafény alkalmazást, amely – a zenekar karácsonyi ajándékaként – december 21-től ingyenesen elérhető. Az időpont nem véletlen, aznap este tartja évzáró koncertjét a zenekar az A38 hajón.

  Tavaly májusban jelent meg a Harcsa Veronika Quartet negyedik, Lámpafény című lemeze, amelyen XX. századi magyar költők verseit dolgozták föl. Ennek a lemeznek a teljes hanganyaga meghallgatható az alkalmazásban, miközben a versek szövegét böngészhetjük, és a kalligráfiákban gyönyörködhetünk. A versfeldolgozásokból szerkesztett Lámpafény estet a Művészetek Palotájában, a Bárka Színházban, az Urániában és a Nemzeti Színházban is bemutatta már a zenekar. Ennek az estnek a teljes anyagát tartalmazza az alkalmazás.

  Narr Vanessa Lenka grafikusművész a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) diplomamunkájához készítette el a Lámpafény alkalmazás első verzióját, később ezt fejlesztette tovább egy, a Lámpafény est teljes anyagát bemutató szövegkönyvvé. Az alkalmazást lapozgatva a versdalokat halljuk, miközben megjelennek a versek szövegei és Narr Vanessa kézzel rajzolt kalligráfiái. A versdalok közt a költőkhöz kapcsolódó prózai szövegeket hallunk Kulka János előadásában, éppen úgy, mint a zenekar Lámpafény estjein.

  A projekt a 20. századi magyar kultúra kiemelkedő alakjait hozza közelebb a 21. század technikájának segítségével. A jelenleg Düsseldorfban lakó grafikusművész és a Brüsszelben élő énekesnő ugyanis az ősz folyamán interneten küldözgette egymásnak az alkalmazás legfrissebb változatait, hogy a decemberi budapesti bemutatóra minden elkészüljön.

  – Szerettem volna másokkal is megosztani a Lámpafény koncerten szerzett nagyszerű élményt. Visszahozni a fontos pillanatokat és elmélyedni a szövegekben, illetve a zenében. Mindezt mai eszközökkel, interaktívan – nyilatkozta Narr Vanessa Lenka grafikus.

  Az app-ba bekerült egy bonus track, a Lámpafény lemezen nem szereplő, ám a koncertek fontos pillanatát képező dal, Jackie Orszáczky Tiszta szívvel feldolgozása. Az alkalmazás ingyenesen elérhető, ez a Harcsa Veronika Quartet karácsonyi ajándéka a rajongóknak. Az alkalmazás december 21-étől letölthető az AppStore-ból.

  Az app ünnepélyes leleplezése a Harcsa Veronika Quartet évzáró koncertjén lesz december 21-én, pénteken az A38 hajón. A fellépés este 8 órakor kezdődik. Jegyeket a helyszínen 1.800, elővételben 1.500 forintért lehet kapni.

  Bővebben:

  www.harcsaveronika.hu

  www.facebook.com/harcsaveronika

  http://a38.hu/hu/program/harcsa-veronika-gyemant-balint-harcsa-veronika-quartett-hu

  www.vanessalenkanarr.com

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.