Friday, September 24, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Így még sosem látták őket – képekben a rocklegendák

  A Magyar Rocklegendák Vándorkiállítást Csepelen a Nagy Imre Általános Művelődési Központ Színháztermében tekinthetik meg az érdeklődők.

  Tablókon, korabeli fotókon, újságcikkeken, könyveken és a zenészek különböző relikviáin keresztül enged betekintést az elmúlt csaknem fél évszázadba a Magyar Rocklegendák Vándorkiállítás, amelyet szerdától Csepelen a Nagy Imre Általános Művelődési Központ Színháztermében tekinthetnek meg az érdeklődők.

  A mintegy száz magyar rockzenekar, előadó történetét bemutató gyűjtemény – amely Németh Nyiba Sándor és Czapp József tulajdona – először tavaly januárban a magyar kultúra napján Várpalotán volt látható.

  “A tárlat alapját azok a tablók képezik, amelyeken az együttesek fotói láthatók, ezek mellett régi koncertplakátok, hangszerek, emléktárgyak, ereklyék, köztük pólók, nadrágok, csizmák és egyéb relikviák mások mellett Benkő Lászlótól (Omega), Som Lajostól (Piramis), Laux Józseftől (Omega, LGT), Fischer Lászlótól (Korál), Zeffer Andrástól (P. Mobil), Alapi Istvántól (Edda), Varga Miklóstól és Kalapács Józseftől” – mondta a gyűjtő az MTI-nek.

  A magyar beat- és rockzene fejlődését a hatvanas évektől napjainkig bemutató kiállításon megtekinthető Munkácsi Zsolt két festménye is, amely Radics Béla gitárost és Deák Bill Gyula énekest ábrázolja. Radics hangszere, a kétszarvú bíbor Gibsonnak élethű másolata szintén a gyűjtemény része.

  A szerdai csepeli megnyitón számos zenész volt jelen és mesélt a régi időkről, a tárlaton természetesen folyamatosan szólt a rockzene.

  Németh Nyiba Sándor maga is zenész, a De-Pression együttes dalszerzője és dobosa, korábban olimpiai, világ- és Európa-bajnoki helyezett birkózó volt. Mint kifejtette, a vándorkiállítás eddig már mintegy harminc helyen járt, például Szombathelyen, Sopronban, Nyíregyházán, Celldömölkön és a fővárosban is több helyen, legközelebb október 14-től a felvidéki Gútán lesz látható.

  A gyűjtemény folyamatosan bővül, mert a szervezők egyre több szereplőjét kívánják bemutatni a magyar rockzene történetének.

  hirado.hu

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.