Iggy and the Stooges a Tuborg Green Fest Félszigeten

Date:

A rockzene egyik legnagyobb legendája, Iggy Pop és 1968-ban alakult zenekara – vagyis az Iggy & the Stooges a Tuborg Green Fest Félsziget vendége lesz 2011-ben! A punk előfutárának tekintett, pár éve ismét aktív zenekar szombaton, augusztus 27-én lép fel először Romániában, az ország legnagyobb fesztiváljának nagyszínpadán, az 1972-es Raw Power lemezre, illetve Iggy Pop karrierjének számos mérföldkövére építő előadásával.

A minden idők legenergikusabb frontemberének tartott Iggy Pop zenei pályafutása több mint 50 éve, dobosként kezdődött. A Stoogesszal készült harmadik lemezük, a David Bowie producerkedésével felvett Raw Power, bár nem hozott azonnali sikert a bandának, a rocktörténelem egyik legmeghatározóbb lemezévé nőtte ki magát az évek során, és sokan ettől az albumtól datálják a punk születését . Az énekes 2007-ben döntötte el, hogy összetrombitálja régi bajtársait, és újjáéleszti a Stoogest. Ron Asheton gitáros 2009-ben bekövetkezett halálakor ugyan megtorpant a lendület, de Iggy még ugyanabban az évben behívta a Sony Electronics alelnökét – vagyis James Williamson gitárost, aki a Raw Poweren is zenélt, hogy színpadra vigyék a legendás lemezt.

Iggy nemcsak a hetvenes években kibontakozó  punkmozgalomra, hanem a garage, az indie és hard rock előadókra is hatalmas hatással volt, és a Stooges felbomlása után olyan dalokkal került ismét reflektorfénybe, mint a Lust for Life, a Passenger, a Real Wild Child, vagy a Bowie-val közösen írt China Girl és Tonight.

A magyar metál mesterhármasa – csak a Tuborg Green Fest Félszigeten

Szintén a rockzene kedvelői örvendhetnek egy másik nagyszínpados előadónak: a magyar heavy metál zászlóvivője, a Pokolgép vasárnap lép színpadra a Tuborg Green Fest Félszigeten, pont a svéd Hammerfall előtt, akik idén megjelent lemezükhöz feldolgozták a Pokolgép legismertebb dalát, a Mondd hol van a szót. Előre borítékolható, hogy a két banda le fogja róni tiszteletét egymás előtt, de a mikéntért augusztus 28-ig kell várniuk a rajongóknak.

A legnépszerűbb magyar rockzenekar, a Tankcsapda sem maradhat el a Félszigetről: idén a rendezvény első napján, augusztus 25-én 21 órától koncertezik a Tuborg Main Stage-en. Akárcsak a Pokolgép és a harmadik X-et taposó Moby Dick, amely jubileumi lemezfelvételeit szakítja meg egy exkluzív Félsziget-fellépésért, a Tankcsapda is csak egyszer lép fel idén nyáron Erdélyben – természetesen a Tuborg Green Fest Félszigeten.

További előadók

A Félsziget 2010-es tévéreklámjának zenéjét szerző bukaresti punkzenekar, a Recycle Bin nyitja a Tuborg Green Fest Félsziget idei zenei programját. A magyar punkok pedig az Alvin és a mókusok zenéjére ugrálhatnak, akik augusztus 27-én koncerteznek a Kiss Teraszon.

A Magashegyi Underground is visszatér idén a fesztiválra, augusztus 25-én a Talent Stage közönsége bulizhat Bocskor Bíborka és csapata alter-popjára.

A nemzetközi fellépők sora sem zárult még le: pénteken, augusztus 26-án a trance-világsztár Markus Schulz előtt a holland Sunnery James & Ryan Marciano DJ-duó melegíti be a közönséget a Freedom Music Arénában.

12 fiatal zenekar versenyez a Félszigeten Sziget-fellépésért

A Tuborg Green Fest Félsziget nem csak a nemzetközi sztárokról szól, a rendezvény mindig fontosnak tartotta a helyi tehetségek támogatását. Ennek jegyében a TuborgSound és a Félsziget közös vetélkedőt indít, amelyen 12 fiatal zenekart választ ki a közönség és a Sziget, a Volt, a Félsziget, a Tuborg és a Rock FM szakértőiből álló zsűri. A július 25-én induló online vetélkedőn legjobbnak bizonyuló 12 zenekar fellépési lehetőséget nyer az idei Tuborg Green Fest Félszigeten. A Talent Stage powered by Tuborg Sound színpadon koncertező csapatok közül a zsűri választja ki a győzteseket, akik felléphetnek ajövő évi, Sziget, Volt illetve Félsziget fesztiválon. Részletek a www.felsziget.ro és a www.tuborgsound.ro oldalon.

A Tuborg Green Fest Félsziget 2011-es kiadására augusztus 25-28. Között kerül sor Marosvásárhelyen, a Maros partján, a Víkend-telep szomszédságában. A rendezvényre jegyeket az Eventim hálózatában és a www.eventim.ro oldalon lehet vásárolni. További információk: www.felsziget.ro

A rendezvény támogatói: Tuborg, Borsec, Orange. Fő médiapartner: Rock FM. Kiemelt médiapartnerek: Zile și Nopți, Jurnalul Național, Krónika, Transindex.

A Tuborg Green Fest Félsziget 2011 eddig bejelentett fellépői:

aug. 25: Guano Apes * Tankcsapda * Foreign Beggars * K’s Choice * Zdob si Zdub * Palotai vs. DJ Vasile * Parno Graszt * R.O.A. * Magashegyi Underground * Urma * Stereo Palma * Recycle Bin * Katapult * Kid Chriss

aug. 26: Kasabian * Markus Schulz * Andy C * Sunnery James & Ryan Marciano * Belga * Grimus * Reality Engine * Les Elephants Bizarres * The MOOoD * Tündérground * Fading Circles

aug. 27: Iggy & the Stooges * Chase & Status and MC Rage * Nick Warren * Subscribe * Şuie Paparude * Moby Dick * Anima Sound System * Vad Fruttik * Alvin és a mókusok * Luna Amară * Horace Dan D * AIM

aug. 28: Within Temptation * Hammerfall * Gentleman * Tiga * Borgore * Pokolgép * Ganxsta Zolee és a Kartel * Compact * Vunk * Guess Who * Mihai Popoviciu * Toulouse Lautrec

A Tuborg Green Festről

A Tuborg Green Fest körbejárta Európát, olyan előadókat felvonultatva, mint a Red Hot Chili Peppers, a Metallica, a Linkin Park, a Guano Apes, a Franz Ferdinand, a Cypress Hill, David Guetta, a Faithless, a Kasabian vagy a Whitesnake. 2010-ben a Tuborg szervezte az eddigi legnagyobb romániai rockfesztivált.  A Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival olyan zenekarokkal örvendeztette meg a hazai rockereket, mint a Metallica, a Rammstein, a Manowar, a Slayer, az Anathema vagy a Megadeth.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tLo_Ip_WSLA&feature=related[/youtube]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...