August2 , 2021

  Húsz év után először… és utoljára!

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Marathon koncert az A38 hajón

  Húsz év után ismét színpadra áll, egyszeri alkalommal, a Marathon zenekar 2012. március 7-én az A38 Hajón.

  A kilencvenes évek elejének egyik legígéretesebb pop-rock csapata sajnos a lemezkiadásra akkoriban jellemző kaotikus állapotok áldozata lett, így a korszak hazai zenei közegéből magasan kiemelkedő minőségű muzsikájuk csak egy szűk, kultikus rajongótáborhoz juthatott el.

  De most ismét felelevenítik örök érvényű slágereiket; részben az egykori „beavatott” rajongók számára, részben azoknak, akikhez az azóta eltelt húsz évben valahogy eljutott az egykori zenekar szájról szájra, kézről kézre terjedő híre, és persze azoknak is, akik csak most ismerkednek majd meg ezekkel az elfelejtett gyöngyszemekkel.

  A csapatban olyan tehetséges zenészek dolgoztak, akik a mai napig is a legnagyobb zenekarokban kapnak kitüntetett szerepeket:

  – Kató Zoltán (Bikini, Back II Black, stb.,),

  – Galambos Zoltán (Jamie Winchester, Feke Pál, Kállóy Molnár Péter stb.,),

  – Szappanos György (Babos Gyula, Muck Ferenc, Tátrai Band, Boom-Boom, stb.,)

  – Vermes László (Rózsaszín Bombázók, Exotic, stb.,)

  – Szentmihályi Gábor (Első Emelet, Rapülők, Jazz+Az, stb.,)

  – Lőrincz Viktor (Billy Idol Tribute, The Rock Band – egyéb produkciók)

  – Hetényi Pál (Marathon, session)

  – Vámos Zsolt (Exotic, Hard, Bon Bon, Napoleon Blvd, stb.,)

  A számos óriási slágert jegyző, és a legnagyobb magyar előadókkal (Balázs Fecó, Charlie, Keresztes Ildikó, Piramis, stb.,) dolgozó  szövegíró, Horváth Attila már a kezdetekkor megszerette az újszerű hangzást, és az elindulásnál az alábbiakat nyilatkozta: „Élvezetes volt a munka, a zene pont olyan hangulatot idézett fel, amire szeretek írni. Ráadásul szabadon dolgozhattam, mert ez a fajta muzsika nem gondolkodik szöveg-klisékben. Mi az érzésem? Csak annyi: be fog jönni! Fiatalos, mégis érett, ötletgazdag, kimunkált a zene.”

  Horváth Attila – aki idén ünnepli 60. születésnapját – felrakta eddigi életművét honlapjára, köztük a Marathon zenekar felvételeit is.

  A portálon akkora érdeklődés jelentkezett – több mint tizenötezer letöltés és számos további hozzászólás – hogy ez arra ösztönözte az együttest, hogy ismét elővegyék húsz éves dalaikat, és egy koncert valamint egy válogatás lemez formájában felidézzék azt a korszakot, amikor még értéket képviselt a zene Magyarországon.

  A rajongók nagy örömére egyszeri alkalommal újra hallhatóak lesznek, mai átdolgozott, modernebb hangzásban azok a dalok, amelyek nagyon sok embernek jelentettek oly sokat. Ezen felül még meglepetés vendégek is fűszerezik a koncertet – Sipos Tamás, Sipos Péter, Bánfalvi Sándor – akik annak idején rajongóik, szimpatizánsaik voltak a Marathon-nak, s most ők is az A38 színpadára lépnek 2012. március 7-én.

  spot_img