HONFOGLALÁS – SIKERES ŐSBEMUTATÓ

Június 24-én mutatták a Koltay Gergely és Szűcs István HONFOGLALÁS c. rockoperáját a Sziget Színházban.  A  szabadtéri premier nemcsak az ősbemutató miatt volt izgalmakkal teli, hanem mert az időjáráselőrejelzés nem volt túlságosan bíztató. Mégis az egész napos esőzés után az ég  kiderült és a közönség lelkes tapssal jutalmazta  a szerzőket és  színészeket.

A szereposztás  parádés volt, Pintér Tibor , a  Sziget Színház igazgatója egyaránt rendezett és játszott  a darabban. Árpád vezért Vadkerti Imre,  feleségét , Rékát Janza Kata, szerelmét, a vad besenyő lányt pedig Dancs Annamari alakította . A Sámánasszonyként  Papadimitru Athina, a vezérek szerepében pedig többek közt Hujbert Ferenc, Buch Tibor, Oláh Sándor  volt láttható.

– Nekem egy élmény volt- meséli Annamari- , átélni a premier előtti izgalmat, készülődést, és mindezt úgy, hogy barátok közt, egy nagy családban vagy. Nagyon kedvesen fogadott a Sziget Színház társulata. Már várom, hogy a Székely Vágtán elkápráztassuk a nézőket és biztos vagyok benne, hogy mindenkit megérint majd a zene, a látvány és a történet.

Az erdélyi énekesnő a Miss Saigon próbáival párhuzamosan készült a besenyő lány szerepére:

– Ennyi hajtépést és lökdösődést életemben nem kaptam- mondja mosolyogva- a héten  az Operettszínházban a Saigon próbákon a kegyetlen jeleneteket  próbáltuk,  a Honfoglalásban pedig egy rabszolga vagyok, akit ide-oda hurcolnak a hajától fogva. De szerencsére a szólódalom nagyon szép, és ez mindenért kárpótolt.

A HONHOGLALÁS rockopera erdélyi bemutatója július 30-án lesz a Székely Vágta keretén belül, a Sepsiszentgyörgy mellett lévő Órisápincetetőn.

 

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Rácz Gergő a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

18 hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című...

Jamie xx új klubslágere a négy fal között is felrázza az ember testét és lelkét

James Thomas Smith, ismertebb művésznevén Jamie xx nemcsak a melankolikus slágergyár, a The xx formációjával tette fel magát a zenei térképre, hanem elektronikusabb vizekre evezve szólóelőadóként is egyre...

Hatodik tagot keres a 4S Street zenekar!

Nem kell megijedni, nem a zenekar újraszervezéséről van szó, a srácok csupán előrukkoltak egy ötlettel, ami kicsit megmozgathatja a zenélni vágyók fantáziáját. Egy saját...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.