July31 , 2021

  Hazatért súlyos betegsége után George Michael

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Többheti kórházi kezelés után, pénteken hazatért londoni otthonába George Michael, aki saját szavai szerint épphogy túlélte súlyos betegségét.

      A 48 éves énekes világsztárt november 21-én szállották be egy bécsi kórházba tüdőgyulladással, és hírek szerint egy ideig válságos állapotban volt.
  Péntek délután, észak-londoni otthona előtt tartott rögtönzött sajtóértekezletén a görög származású művész – akinek eredeti neve Georgios Panayiotou – ezt meg is erősítette, mondván: voltak időszakok, amikor “egy hajszálon múlott”, hogy életben marad-e. Hozzátette, hogy élete “messze legszörnyűbb egy hónapján” van túl, és még mindig nagyon gyenge, de most már “nagyszerűen” érzi magát.
  Gyengeségét jól mutatta az is, hogy a rövid sajtóértekezlet során – amelyet kertjének hatalmas, feldíszített fenyőfája előtt tartott – többször is alig kapott levegőt, mondandója végén pedig könnyeivel küszködött.
  Amikor az újságírók arról kérdezték, hogy pontosan milyen betegsége volt, csak annyit mondott, hogy “nem tudom … streptococcus valami, szóval súlyos tüdőgyulladás”.
  Elmondása szerint a bécsi AKH kórház szakszemélyzete három teljes hetet töltött az ő életben tartásával. “Hihetetlenül szerencsés vagyok, hogy egyáltalán most itt lehetek” – mondta.
  A művész Symphonica címmel kezdett, Budapestet is érintő óriás koncertturnéjának 14 előadását volt kénytelen lemondani a betegség miatt. George Michael 45 koncertet adott a turné keretében, mielőtt a betegség ágynak döntötte.
  Az énekes pénteki sajtóértekezletén elnézést kért rajongóitól az elmaradt koncertekért, és megígérte, hogy ezeket pótolja. “Abszolút nem kérdés, hogy mindenkinek, akinek jegye van, énekelni fogok” – mondta.
  George Michael közölte, hogy külön előadást szeretne tartani a bécsi kórház személyzetének, amelynek tagjai szavai szerint megmentették az életét.
  A betegség előjelei már októberben mutatkoztak, amikor a Wham! popformáció egykori frontembere kénytelen volt lemondani a patinás londoni Royal Albert Hall koncertcsarnokában tervezett előadását. A londoni koncert elmaradását akkor hivatalosan vírusos fertőzéssel indokolták.
  George Michael egy éve még egészen más okokból került az újságok címlapjára. A popsztár ugyanis egy tavaly nyári hajnalon Range Rover terepjárójával hajtott be az igen jómódú észak-londoni Hampstead kerület egyik fotószaküzletébe. A kiérkező rendőrök a járó motorú kocsiban, meglehetősen zilált állapotban találták a művészt, zsebében marihuánás cigarettákkal.
  Az énekes azonnal elismerte, hogy marihuánát szívott és nyugtató hatású szereket is bevett, mielőtt a volán mögé ült; ezek nyomait a későbbi rendőrségi laborvizsgálat ki is mutatta vérében.
  George Michaelt mindezért nyolc hét szabadságvesztésre ítélték – ebből négy hetet le is ült -, és öt évre eltiltották a járművezetéstől.
  A világsztárnak ráadásul korántsem ez az első hasonló jellegű csörtéje a törvénnyel. Három évvel korábban például száz órányi közmunkára ítélték és két évre bevonták a jogosítványát, miután szintén erősen “befolyásolt” állapotban húzták ki az út közepén álló Mercedeséből London egyik forgalmas főútvonalán.

   MTI

  spot_img