Havasi Symphonic októberben New York-i Carnegie Hallban

Date:

– Az amerikai közönség előtt is bemutatkozik a Havasi Symphonic produkció, amely október 26-án New Yorkban a Carnegie Hall nagytermében (Stern Auditorium/Perelman Stage) lesz látható és hallható.

    havasi576A tengerentúli koncertre a zeneszerző-zongoraművészt elkísérik magyar alkotótársai, akikkel az elmúlt három évben hét teltházas Aréna-koncertet valósítottak meg – olvasható Havasi Balázs honlapján.
Az őszi New York-i előadáson közreműködik a Budafoki Dohnányi Zenekar (vezényel Pejtsik Péter), Hajós-Dévényi Kristóf és Andrejszki Judit (ének), Szirtes Edina Mókus (hegedű), Szokolay Dongó Balázs (duda, furulya) és Kiss Endre Endi (dob).
“A Havasi Symphonicban harmincéves munkám fekszik, benne van az egész komolyzenei múltam, a kísérletezések és minden, amit a zenéről tudok” – mondta a zongoraművész, zeneszerző korábban az MTI-nek. A produkció, amely először 2009. november 26-án volt látható és hallható a Magyar Zeneakadémia nagytermében, a klasszikuszene hagyományát és a magyar kulturális értékeket mutatja be, miközben különböző zenei műfajok és művészeti ágak között ível át. Havasi fellépett már mások mellett Lisa Gerrarddal (Dead Can Dance), Lobo M.-mel, az Oroszlánkirály című rajzfilmsiker társszerzőjével és előadójával, Tracey Thornnal (Everything But The Girl), Tina Guo kínai csellóművésszel és a Harlem Gospel Kórussal.
A produkció sajtóanyaga szerint 1943, Bartók Béla New York-i koncertje óta nem volt példa arra, hogy a Zeneakadémia magyar növendéke saját szerzeményeivel egy teljes estet játszhatott a Carnegie Hallban.
A Havasi Symphonic tavaly decemberben egymás után négy telt házas előadást produkált a Papp László Budapest Sportarénában, összesen 46 ezer néző volt kíváncsi a produkcióra. Idén december 5-én is dupla Aréna Show lesz.
Havasi Balázs 1975-ben született, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanult, a világ számos városában koncertezett már és több zongoraversenyt megnyert, köztük a Yamaha Piano Contestet. 2001 és 2004 között feldolgozáslemezeket készített, amelyen a mai kor slágereit, filmzenéket adott elő egy zongoraművész klasszikus stílusában. Később szerzői lemezekkel (Piano, Seven, Infinity, Red), majd szimfonikus és crossover produkciókkal (Havasi Symphonic, Drum & Piano Project, Ecset és zongora) jelentkezett.
Tagja az akusztikus downtempót játszó Unbending Trees zenekarnak, amely 2008-ban megjelent első lemezével – Chemically Happy (Is The New Sad) – sikert aratott Nagy-Britanniában.

MTI

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...