Három napig zárt ajtók mögött próbált a Zanzibar

Date:

Orfűn csak kilenc kisiskolás hallhatta a zenekart.
Akárcsak a nagy nemzetközi produkciók, a Zanzibar is egy eldugott, kis helyen, távol a városi nyüzsgéstől készült az idei koncertjeire. Rita, Doni, Miki és Sidi Orfűn egy tornateremben, zárt ajtók mögött próbált. A három napos önként vállalt remete életet csak egy csapatnyi kisiskolás miatt szakította meg a zenekar. Egyedül az orfűi nebulók hallhatták a Zanzibar-t.
Intenzív időszak kezdődik a Zanzibar életében. A zenekar olyannyira komolyan veszi a 2010-es évet, hogy önként vállalt remete életet a fővárostól távol, Orfűn. A csapat három napon át reggeltől-estig egy tornaterembe vonult, hogy zárt ajtók mögött rakja össze idei koncert-programját.
„Összetett és korántsem egyszerű dolog egy új évnek neki indulni, ha az ember valami újat szeretne megmutatni magából. Ráadásul a zenekari változások miatt nem csak arról van szó, hogy más sorrendben játsszuk az eddig megszokott dalokat és leporolunk pár régi kedvencet.” – árulta el a zenekar gitárosa, Sidi. – „Gabi távozása után az összes dalunkat át kellett hangszerelni, Rita is gitárt ragadott. Az orfűi próbák egyik fő célja az volt, hogy megnézzük, meghallgassuk, hogyan is szólal meg a Zanzibar ebben a felállásban. Kis túlzással olyan, mintha egy teljesen új zenekar alakult volna. Hatalmas a lelkesedés és nagy bennünk a lendület. Jó volt három napig csak arra koncentrálni, ami a szenvedélyünk.” – tette hozzá a zenész, aki azt is megsúgta tűzzsonglőrök és dobpárbaj is színesíti majd az idei koncerteket.
A munkálatokba a stábtagokon kívül senki sem pillanthatott be. A zenekar orfűi utazásának egyetlen nyertesei a helyi általános iskola kis diákjai, akiket a próbák szünetében meglátogatott a csapat.
„Szinte hazajárunk Orfűre, rendszeresen pihenünk itt. Ezért is fogadtuk el a helyi általános iskola meghívását. Rögtönzött kis ének-zene órát tartottunk a diákoknak.” – mondta Terecskei Rita. – „Nagyon édesek voltak, összesen kilenc gyerkőc jár a suliba, van közöttük elsős-másodikos és negyedikes is. Amíg mi játszottunk és énekeltünk, addig ők csörgődobon kísértek minket. Sőt még rajzokat is kaptunk emlékbe. Nagyon jó feltöltődés volt ez a találkozás a fárasztó próba után. Ráadásul eszembe jutatta azt, amikor egyszer régen az óvodámba mentem vissza és minden olyan picinek tűnt, mintha törpék világába kerültem volna. ” – tette hozzá nevetve a Zanzibar énekesnője.
 
– redlemon –
www.zene.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...