Hard Rock Rising – a világ legnagyobb zenekari tehetségkutatója Magyarországon Döntő

Date:

A Hard Rock Rising – Global Battle of the Bands tehetségkutatójának döntője 2015. Április 29-én szerdán, 20 órától veszi kezdetét a Hard Rock Cafe-ban. A korábbi elődöntőkről továbbjuttottak a Junkie Jack Flash, a The Winter Totem és a Vörös Kaktusz versenyeznek az első helyért.

2015-ben a budapesti Hard Rock Cafe (HRC) harmadszor csatlakozik a világszerte óriási sikernek örvendő HARD ROCK RISING – GLOBAL BATTLE OF THE BANDS nevű zenekari tehetségkutatóhoz. A versenyben a helyi HRC és a közönség által a jelentkezőkből kiválasztott zenekarok vehettek részt. Idén 6 együttes jutott a január óta tartó verseny hazai elődöntőjébe, amelyek közül a rendkívül szoros elődöntőket követően 3 zenekar jutott az április 29-ei döntőbe: a pécsi JUNKIE JACK FLASH, a fiatal THE WINTER TOTEM, és a közönség kedvence a VÖRÖS KAKTUSZ. A nyertes ezer dollárral lesz gazdagabb, valamint képviselheti Magyarországot a regionális fordulóban, amelynek nyertese Barcelonában jut fellépési lehetőséghez.

Még januárban hirdette meg a HRC a hazai együttesek számára a versenyt, amelyre maximum öt fős bandák nevezését várták. A jelentkezés egyik fontos feltétele az volt, hogy az élő fordulókban a zenekarok vállalják az akusztikus hangzású bemutatkozást. Emellett a zenekarnak rendelkeznie kellett profillal a nemzetközi ReverbNation.com oldalon, ahová legalább egy olyan saját számot kellett feltölteni, amelynek zenéjét, szövegét és hangszerelését a zenekar, vagy annak legalább egy tagja szerezte.

A bandákat a közönség juttathatta tovább a HardRockRising.com oldalon keresztül egy kattintással. A legtöbb szavazatot elnyerő Vörös Kaktusz, azonnal az elődöntőbe találta magát, a további öt szereplőt (Satisfiction, Junkie Jack Flash, The Pills, The Winter Totem, Indian Joe Band) pedig a Hard Rock Cafe Budapest választotta ki a közönségszavazatok száma, az eredetiség, valamint a közösségi platformokon nyújtott teljesítményük alapján.

Az elődöntőkön a zenekarok kettesével álltak a közönség elé, egy-egy 30-45 perces akusztikus szettel, amelyben saját számokat és feldolgozásokat egyaránt bemutatnak. A három tagú zsűri összhangzás, eredetiség és énektudás alapján adhatott pontokat a zenekaroknak.

Döntősök: Junkie Jack Flash, The Winter Totem, Vörös Kaktusz

A döntő nyertese továbbjut a regionális forulóba, ahol nemzetközi zsűri értékeli a beküldött produkciók alapján az egy régióba tartozó helyi győzteseket. Az 5 régióból, 5 regionális döntőst választanak ki, akik utaznak Barcelonába, egy utolsó, élő megmérettetésre.

A bandák harcának abszolút győztese pedig a Hard Rock Rising Barcelona fesztiválon adhat saját koncertet a több, mint 60 000 néző előtt.

DÖNTŐ:

  1. április 29. szerda 20:00 ahol eldől, hogy a 3 legtöbb pontot elérő zenekar közül ki képviseli Magyarországot a nemzetközi verseny regionális fordulójában. A belépés ingyenes!

A döntőn a zsűri pontjai és a helyi közönség szavazatai összeadódnak és így alakul ki a végső sorrend!

Helyszín: Hard Rock Cafe Budapest

További információ: Balogh Máté, 70/457-1183, [email protected]

LETÖLTHETŐ SAJTÓFOTÓK ÉS ANYAGOK:

https://www.dropbox.com/sh/ggh61na4t3n2hjz/AAAa-K4k7tRIqwylLGH4DeIXa?dl=0

A zenekarokról további információ:

Junkie Jack Flashwww.reverbnation.com/4658578

https://www.facebook.com/junkiejackflash

The Winter Totem:www.reverbnation.com/4643245

https://www.facebook.com/thewintertotem

Vörös Kaktusz: http://www.reverbnation.com/1669561https://www.facebook.com/voros.kaktusz/info?tab=page_info

Zsűri:

Dorogi Péter (Intim Torna Illegál)

Czutor Zoltán (Belmondo)

Muraközy Péter (vezető programszervező Sziget Kft.)

Hard Rock International

Összesen 198 helyszínen, 63 országban, 152 étteremmel, 21 szállodával és 10 kaszinóval a Hard Rock International az egyik legszélesebb körben ismert vállalkozás a világon. A Hard Rocké a világ legnagyobb zenei emléktárgy gyűjteménye, amelynek első darabja Eric Clapton gitárja volt, és amelynek darabjaiból minden Hard Rock helyszínen megtekinthető egy-egy kiállítás. A Hard Rock továbbá gyűjthető divat- és zenével kapcsolatos ajándéktárgyairól, Hard Rock Live elnevezésű koncertsorozatáról és díjnyertes weboldaláról is ismert. A HRI tulajdonában van az összes Hard Rock márka védjegye. A cég üzemeltetni és adja ki franchise üzemeltetésre az éttermeket olyan ikonikus városokban, mint péládul London, New York, San Francisco, Sydney vagy Dubai. A HRI-hez tartozó szállodákat és kaszinókat Tampában és Hollywoodban, a HRI anyavállalata, a The Seminole Tribe of Florida üzemelteti. Ezek mellett olyan izgalmas helyszíneken is jelen vannak, mint Bali, Chicago, Cancun, Ibiza, Las Vegas, Macau vagy San Diego. A legújabb Hard Rock Cafe helyszínek között szerepel San Juan, Rido de Janeiro vagy Marrakech, új szállodafejlesztéseik pedig olyan különleges helyszíneken valósulnak meg, mint Daytona Beach, Dubai, Los Cabos, Tenerife, valamint a Kínában található Shenzhen és Haikou. További információk a HRI-vel kapcsolatban a www.hardrock.com oldalon találhatók.

Hard Rock Cafe Budapest

A Hard Rock International világmárka 2011-ben érkezett meg Magyarországra, ahol a lánchoz tartozó közel 200 egységhez hasonlóan egy rendkívül impozáns épületben, az UNESCO világörökségi látvány részét képező korábbi Tőzsdepalotában talált otthonra. A háromszintes komplexum közel 1100 m2-en, gyönyörű környezetben, a belváros szívében fogadja a vendégeket, ahol 15-20 fős kisebb rendezvényektől egészen a 350 fős nagyszabású fogadásoknak is helyszínt tud biztosítani.

A világ legnagyobb zenei relikviagyűjteményének darabjai díszítik a falakat az egész épületben; Elvis Presley ingje, Bon Jovi fellépő nadrágja, Madonna kézzel írt levele, Tina Turner üveg sarkú cipője, Elton John napszemüvege, és további több mint 70-féle eredeti tárgy, a zenetörténelem legnagyobb alakjaitól.

A főbejárat az egyedi kiegészítőket és gyűjthető pólókat felvonultató Rock Shop-ba vezet, ahonnan a magyaros motívumokkal díszített gitárgerinc mentén, lépcsősoron lehet a felső vagy az alsó szintre jutni. Az -1 szinten fényárban úszó bár osztja meg az étterem terét, ahol színpad, kanapék, 2-6 fős asztalok, látványkonyha és a bármely irányból jól látható LCD képernyők várják a vendégeket. A körpanorámán túl az emeleten VIP részleg, saját recepció és saját mellékhelyiség szolgálja a zártkörű események résztvevőinek kényelmét. De a fenti szint ad otthont a Hard Rock Rising elődöntőinek, és a Hard Rock egyéb élő zenés vagy tematikus programjainak is (pl. Halloween, 4th July, FreddieForADay, stb.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...