GYM CLASS HEROES – jön az új lemez a slágergyárosoktól!

Date:

A Gym Class Heroes első nagykiadós albuma, a The Papercut Chronicles 2005-ben jelent meg. A lemezen található “Cupid’s Chokehold/Breakfast in America” című bombasláger sikerének köszönhetően részt vettek a The Warped Tour-on. A Papercut friss színeket hozott a hip-hop-ba: élő hangszerek, vicces dalszövegek, és fülbemászó dallamok, amikért Travie McCoy frontember a felelős. Azóta a Gym Class Heroes megvetette a lábát a popzene legizgalmasabb előadói között, slágerlistás első helyekkel, turnékkal és rengeteg zenei díjjal.

Az ötödik – nálunk március 12-én megjelenő – album címe, a The Papercut Chronicles II arra utal, hogy a zenekar egyszerre fejlődik, és marad hű a gyökereihez. McCoy így beszél a lemezről: “Zeneileg és szövegileg is kitölti az űrt az akkor és a most között. Amikor a Papercut Chroniclesmegjelent, épp hogy kijöttünk a gimiből. Azóta felnőttünk, megnősültünk, apák lettünk…amin én magam keresztül mentem, az hallatszik az új dalokban.”

The Papercut Chronicles II-n nyers, metálos rock (“Martyrial Girl$,” “Kid Nothing And the Never-Ending Naked Nightmare”), funk groove-ok (“Lazarus, Ze Gitan”), epikus himnuszok (“The Fighter,” km. Ryan Tedder), és langyos nyári pop (“Ass Back Home,” km. Neon Hitch, “Life Goes On,” km. Oh Land, valamint a zenekar második megaslágere, a “Stereo Hearts” melyben a Maroon 5-os Adam Levine énekel) is található. A közreműködő dalszerzők között olyan neveket láthatunk, mint Ryan Tedder (OneRepublic, Beyoncé), Benny Blanco (Wiz Khalifa, Santigold), és Emile Haynie (Kid Cudi, Kanye West).

Az “Ass Back Home” klipje:

http://www.youtube.com/watch?v=ltOR2VzDZFM

A frontember, Travie McCoy 2010-ben belekóstolt a szólópályába is, a Lazarus című albumával, melyen az év egyik legnagyobb slágere, a “Billionaire (km. Bruno Mars)” is megtalálható. Ám Travie mégis úgy érzi, hogy az új Gym Class Heroes lemez szövegei sokkal személyesebbek lettek, mint a szólólemezé.

Mindent egybevéve, a The Papercut Chronicles II a Gym Class Heroes örömteli visszatérése, melyet a rajongók pozitív üzenetei is segítettek. “A rajongóink a legnagyobb inspirációink” – mondja McCoy.  – “Emlékszem, amikor egy Fall Out Boy koncerten először láthattam, hogy minden rajongó énekli a szövegeket. Az, hogy ez most nálunk is így van, a legjobb dolog a világon. Már dalszerzés közben is arra gondolunk, milyen klassz lesz majd élőben előadni, amikor a gyerekek is énekelnek velünk. A rajongóink miatt akarunk egyre jobbak lenni.”

A zenekar tagjai:

Travie McCoy – ének, rap

Matt McGinley – dobok

Disashi Lumumba-Kasongo – gitár

Eric Roberts – basszusgitár

www.gymclassheroes.com

www.fueledbyramen.com

www.decaydance.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...