July25 , 2021

  Geszti Péter új együttese a Gringo Sztár

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Gringo Sztár néven új zenekart alapított a Rapülők és a Jazz+Az egykori frontembere, Geszti Péter. A csapat július 15-én Siófokon tartja bemutatkozó koncertjét.

  (MTI) – “A zenekar neve azért lett Gringo Sztár, mert egyrészt minden tiszteletem Ringo Starré, a Beatles egykori dobosáé, másrészt a gringo szó spanyol és portugál nyelvterületen fehér bőrű bevándorlót jelent, és ez is jelzi, visszavándoroltam a zene világába” – közölte Geszti Péter, aki 2005, a Rapülők egyetlen visszatérő koncertje óta csak háttéremberként vett részt a zenei életben.

  Mint fogalmazott, a Gringo Sztár “kozmopuritán” zenét játszik, ami a reggae, a jazz, a rap, a pop, az elektronikus zene, a ska és a balkáni népzene egyvelegéből áll össze. A csapatban Geszti mellett két énekesnő,Gereben Zita ésSapszon Orsolyaszerepel, a projekt zenei vezetője Erdélyi Péter, a Jazz+Az egykori billentyűse, aki először próbálja ki magát popzene szerzőjeként. A Gringo Sztár felállításában Fekete-Kovács Kornél is segédkezett, és zenét írt az együttesnek a Balkan Fanatik is.

  Gereben Zita a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzének szakán végzett, korábban énekelt például az Emil.RuleZ!-ben, és van egy saját jazzkvintettje is. Sapszon Orsolya zenészcsaládból származik, nagyapja, Sapszon Ferenc három évtizeden át volt a Magyar Rádió énekkarának karigazgatója, nagybátyja, ifjabbSapszon Ferenc alapította a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolát. Orsolya a Kőbányai Zenei Stúdióba járt.

  Geszti Péter elmondta, hogy a Gringo Sztár július 15-én a siófoki Coke Clubban tartja bemutatkozó koncertjét, és augusztus 8-án a Sziget fesztivál “mínusz egyedik” napján is fellép, amikor Geszti Péter és zenészbarátai, köztük az Első Emelet, a Rapülők, a Jazz+Az játszanak majd, és előadnak egy zenei egyveleget A dzsungel könyve című musicalből is.

  A Gringo Sztár albuma várhatóan ősszel jelenik meg, a Télen-nyáron nyár című dal péntektől már hallható a rádióban.

  kultura.hu

  spot_img