August2 , 2021

  Für Anikó és a 30Y közös örömzenélése

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Szerda este a Dob+Basszus Live-ban Für Anikó egy dal erejéig beszáll a 30Y-ba énekelni, míg a zenekar eljátssza azt a dalt is, amelyet Cseh Tamás halála után írt a dalnoknak szerzőtársa, Bereményi Géza.
  Az elmúlt 4 hónapban új formában, új tartalommal jelentkezett a Dob+Basszus, Lévai Balázs többszörös díjnyertes könnyűzenei tévéműsora a Bárka Színház színpadán. A szerdán folytatódó produkció ismert zenekarokat, költőket és színészeket szerepeltet együtt, akiktől egyedi művészi megoldásokat, szokatlan együttműködéseket láthatunk.

  Február 10-én a tíz (és nem harminc) éves 30Y zenekar lesz a Dob+Basszus Live főszereplője. Napjaink talán legnépszerűbb, alternatív rockegyüttese 2000-ben alakult. Nevüket egy szombathelyi buszjárat jelzéséről azért vették kölcsön, mert tetszett nekik, frappánsnak találták, és mert szerintük bárkinek bármit jelenthet. Dalaikra is ez jellemző; nem üzennek, nem térítenek, nem görcsölnek, hanem lazán zenélnek. A pécsi gyökerű együttes négy évig tartó útkeresés után találta meg igazi hangját. A sokféle hatás közül a 90-es évek amerikai zenekarainak hangzásvilága az, ami stílusukat leginkább meghatározza. Nem feledve, persze, a középkori kobzos énekmondókat sem.
   
  Ezen a februári szerda estén megtudhatjuk, hogy a frontember melyik egyetemen tanít, hogy miként szól Für Anikó előadásában a Pécsi tánctanár, s hogy Bereményi Géza milyen dalt ajándékozott a csapatnak. Beletekinthetünk továbbá Gróf Balázs képregényébe, melynek dialógusai kizárólag 30Y dalszövegekből állnak. A közönséget szórakoztatja még a Dob+Basszus két tehetséges riportere, Mucsi Zoltán és Scherer Péter, továbbá speciális műholdas kapcsolat segítségével bejelentkezik a Pécsi Tudományegyetem rektora is.

   

  spot_img