Sunday, October 24, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Ferenczi György és a Rackajam – lemezbemutató buli

  Ferenczi György és a Rackajam együttes legújabb albumát január 24-én mutatja be a debreceni Kölcsey Központban.
  Az új lemez egy könyv CD melléklete. A könyv az ősidőkbe nyúló együttzenélés szeretetébe feledkezett zenekar életéről szóló zenés fotóalbum, melyet Ferenczi György és a Rackajam együttes anyaga tölt meg.
  A könyv szándéka nem a megismertetés, sokkal inkább kapcsolatfelvételre ösztönöz, a koncertre járás vágyát erősíti, legalábbis annak szándékát sugallja. Ferenczi György ugyanis már jó húsz éve a blues irányából közelítve érett azzá a mára mindenre nyitott muzsikussá, aki a Rackajam formációval műfajtól és korosztálytól tudta függetleníteni magát. Így a zenész érdeklődése mostanra a népzene és az akusztikus játékmód irányába terelődött, rejtve, de tovább használva a blues-alapokat.
  A Rackajam együttessel 2005-től közösen játszanak fúziós zenét, amelyben fontos szerepet tölt be a magyar népzene, a rhytm&blues, a funky, a reggae, a hip-hop és a groove is.
  Blues, népzene, vers-interpretálás, bármi megtörténhet náluk, de a szívből jövő muzsika és a jó hangulat mindig garantált. Nem lesz ez másképp január 24-én sem, amikor a Kölcsey Központban mutatják be legújabb és legjobb albumukat.
  kultura.hu

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.