Félsziget Fesztivál 2010: augusztusban még jobb!

Megváltozott időpontban, augusztus 26-29. között kerül sor az egyetlen teljeskörű fesztiválélményt nyújtó romániai rendezvény, a Félsziget Fesztivál nyolcadik kiadására. 
Erdély legnagyszabásúbb rendezvényének helyszíne, ahogy azt már minden fesztiválkedvelő kívülről tudja, Marosvásárhely, a Maros partja, a Víkend-telep szomszédságában. A Félsziget idén négynapos nonstop kínálattal várja a látogatókat, amelybõl a szokásosan gazdag kulturális, művészeti és sportfelhozatal mellett idén sem hiányozhatnak a világsztárok. 
Marosvásárhelyen augusztus végén igazi zenei őrület, még változatosabb felhozatal vár a fesztiválozókra.  
Idén négy nagy zenei helyszín közül lehet választani: a már bejáratott nagyszínpad-aréna-terasz trió kiegészül egy megnagyobbított, kibővített új helyszínnel, ahol magyar és román zenekarok adnak a négy nap alatt élő koncerteket. 
„Örömünkre szolgál, hogy a fesztivált idén is megszervezhetjük a hazai cégek többségét sújtó gazdasági válság ellenére. Augusztusban a tőlünk elvárt színvonalat fogjuk nyújtani mind a nemzenei események változatossága, mind a koncertek és bulik intenzitása tekintetében, hiszen változatlan a célunk, hogy minőségi fesztivált biztosítsunk látogatóink számára” – nyilatkozta Bodor László, a Félsziget fesztiváligazgatója.  
„A Félsziget fő vonzereje, hogy több zenei műfajban is világsztárokat vonultat fel, hiszen évről-évre olyan nemzetközi produkciók érkeznek Marosvásárhelyre, akik a nagy európai fesztiválok főműsoridős fellépői. Hamarosan nyilvánosságra hozzuk az idei rendezvényre első körben szerződött nemzetközi zenekarokat, dj-ket, akik, úgy gondoljuk, tovább emelik a fesztivál eddigi színvonalát, amely iránt várhatóan a korábbinál is nagyobb érdeklődés mutatkozik majd, hiszen, úgy tűnik, 2010-ben a Félsziget maradt Románia egyetlen klasszikus nyári fesztiválja” – mondta Gerendai Károly, a  Sziget ügyvezető igazgatója.  
A fesztivál hírei idén is követhetőek a Félsziget Facebook és Twitter oldalán, melyeket a rendezvény hivatalos honlapjáról, a www.felsziget.ro címről lehet elérni. Itt hamarosan a jegyárusítással kapcsolatos információk is megtalálhatóak lesznek. 
A Félsziget Fesztivál szervezője a Sziget Management és a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT). A Sziget Management portfóliójába tartozik többek között Közép-Kelet-Európa elsőszámú fesztiválja, a Sziget, illetve a Balaton Sound és a VOLT nemzetközi fesztivál. 
A Félsziget Fesztivál 2009-es kiadásának 58 ezer látogatja volt, a rendezvény költségvetése elérte az 1,2 millió eurót.

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Rácz Gergő a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

18 hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című...

Jamie xx új klubslágere a négy fal között is felrázza az ember testét és lelkét

James Thomas Smith, ismertebb művésznevén Jamie xx nemcsak a melankolikus slágergyár, a The xx formációjával tette fel magát a zenei térképre, hanem elektronikusabb vizekre evezve szólóelőadóként is egyre...

Hatodik tagot keres a 4S Street zenekar!

Nem kell megijedni, nem a zenekar újraszervezéséről van szó, a srácok csupán előrukkoltak egy ötlettel, ami kicsit megmozgathatja a zenélni vágyók fantáziáját. Egy saját...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.