July30 , 2021

  Fekete Teve – Rőzse-Dalok

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  A Fekete Teve zenekar idén  ősszel új dalokkal lepi meg a közönséget. A Rőzse-Dalok című  EP első három fejezete már megjelent a honlapjukon, de negyedik számra sem kell sokat várni.
  Másfél évvel a 23:25 című  nagylemez megjelenése után végre új hanganyaggal állt elő a zenekar, a dalok publikálásához azonban teljesen új koncepciót választottak a fiúk. A négy számot ugyanis nem egyszerre, hanem havonta egyenként hozzák nyilvánosságra, mind a négy esetben videóval. A dalok és a hozzájuk tartozó videó mind hangulatában, mind cselekményében szorosan összefügg, a négy fejezet végül egy egész történetté fog kikerekedni decemberben. A dalok címei ennek megfelelően rendre Szeptember, Október, November, December.
  A számok zenei világát tekintve az akusztikus hangzást egyre inkább kiegészítik az elektronikus effektek. A zenekar amellett, hogy kicsit a mainstream felé húz, nem vesztett semmit az egyediségéből. A dalokban továbbra is ugyanúgy megtalálhatók a korábban hallott fúvós és vonós hangok, amiket ezúttal a digitális effektekkel megtűzdelt dobhangzás egészít ki. Erre nagyon jó példa a közelmúltban megjelent November című harmadik szám.
  A Rőzse-Dalok fejezetei egy férfi életének négy korszakát mutatják be a fiatalkortól egészen az idős évekig. A Szeptember című első dal és a hozzá tartozó klip a főhős kamasz éveiben játszódik, a felhőtlen kikapcsolódás és vidám hangulat határozza meg a képi világot, miközben a szövegben felsejlik a tél, a problémákkal teli felnőttkor és az útkeresés. Az Október című szám már az érett férfikorba lépett dolgozó embert festi le, ahogy a karrier és sikerek árnyéka mögül újra előkerülnek a régi ismerősök és megfogalmazódik a továbblépés fontossága. Ezzel szemben a Novemberben az egyedüllét és a család hiánya jelenik meg, melyet a fakó képi világ is érzékeltet.
  Összességében egy nagyon magával ragadó hangulatú alkotásról beszélhetünk. A videókat Szombath Máté (Skyward Pictures) rendezte a Fekete Teve dalokra.
  A hanganyagot csak elektronikus formában lehet majd letölteni januárban a http://feketeteve.hu weboldalról teljesen ingyen, miután mind a négy szám elkészült a hozzá tartozó klippel. Addig mindenki megnézheti az együttes honlapján a már elkészült videókat. A zenekar december 28-án a Hunnia Bisztróban egy unplugged koncert keretében mutatja be többek között az új dalokat is!
  http://feketeteve.hu
  Fekete Teve – Szeptember:
  www.youtube.com/watch?v=CuCvjLKoIeI
  Fekete Teve – Október:
  www.youtube.com/watch?v=APdG0ac1Odk
  Fekete Teve – November:
  www.youtube.com/watch?v=APdG0ac1Odk
  spot_img