Fekete Teve – Rőzse-Dalok

A Fekete Teve zenekar idén  ősszel új dalokkal lepi meg a közönséget. A Rőzse-Dalok című  EP első három fejezete már megjelent a honlapjukon, de negyedik számra sem kell sokat várni.
Másfél évvel a 23:25 című  nagylemez megjelenése után végre új hanganyaggal állt elő a zenekar, a dalok publikálásához azonban teljesen új koncepciót választottak a fiúk. A négy számot ugyanis nem egyszerre, hanem havonta egyenként hozzák nyilvánosságra, mind a négy esetben videóval. A dalok és a hozzájuk tartozó videó mind hangulatában, mind cselekményében szorosan összefügg, a négy fejezet végül egy egész történetté fog kikerekedni decemberben. A dalok címei ennek megfelelően rendre Szeptember, Október, November, December.
A számok zenei világát tekintve az akusztikus hangzást egyre inkább kiegészítik az elektronikus effektek. A zenekar amellett, hogy kicsit a mainstream felé húz, nem vesztett semmit az egyediségéből. A dalokban továbbra is ugyanúgy megtalálhatók a korábban hallott fúvós és vonós hangok, amiket ezúttal a digitális effektekkel megtűzdelt dobhangzás egészít ki. Erre nagyon jó példa a közelmúltban megjelent November című harmadik szám.
A Rőzse-Dalok fejezetei egy férfi életének négy korszakát mutatják be a fiatalkortól egészen az idős évekig. A Szeptember című első dal és a hozzá tartozó klip a főhős kamasz éveiben játszódik, a felhőtlen kikapcsolódás és vidám hangulat határozza meg a képi világot, miközben a szövegben felsejlik a tél, a problémákkal teli felnőttkor és az útkeresés. Az Október című szám már az érett férfikorba lépett dolgozó embert festi le, ahogy a karrier és sikerek árnyéka mögül újra előkerülnek a régi ismerősök és megfogalmazódik a továbblépés fontossága. Ezzel szemben a Novemberben az egyedüllét és a család hiánya jelenik meg, melyet a fakó képi világ is érzékeltet.
Összességében egy nagyon magával ragadó hangulatú alkotásról beszélhetünk. A videókat Szombath Máté (Skyward Pictures) rendezte a Fekete Teve dalokra.
A hanganyagot csak elektronikus formában lehet majd letölteni januárban a http://feketeteve.hu weboldalról teljesen ingyen, miután mind a négy szám elkészült a hozzá tartozó klippel. Addig mindenki megnézheti az együttes honlapján a már elkészült videókat. A zenekar december 28-án a Hunnia Bisztróban egy unplugged koncert keretében mutatja be többek között az új dalokat is!
http://feketeteve.hu
Fekete Teve – Szeptember:
www.youtube.com/watch?v=CuCvjLKoIeI
Fekete Teve – Október:
www.youtube.com/watch?v=APdG0ac1Odk
Fekete Teve – November:
www.youtube.com/watch?v=APdG0ac1Odk

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Rácz Gergő a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

18 hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című...

Jamie xx új klubslágere a négy fal között is felrázza az ember testét és lelkét

James Thomas Smith, ismertebb művésznevén Jamie xx nemcsak a melankolikus slágergyár, a The xx formációjával tette fel magát a zenei térképre, hanem elektronikusabb vizekre evezve szólóelőadóként is egyre...

Hatodik tagot keres a 4S Street zenekar!

Nem kell megijedni, nem a zenekar újraszervezéséről van szó, a srácok csupán előrukkoltak egy ötlettel, ami kicsit megmozgathatja a zenélni vágyók fantáziáját. Egy saját...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.