Ez ByeAlex titka

Date:

Kovács ZoltánA Dal-győztes filozófia szakja, sztorijai, az, hogy BKV-val utazik, újságírásból él, mind olyan tényező, amivel a közönség könnyen azonosul.

A Dal című verseny győztes produkciója, előadója sokaknak komoly meglepetést okozott, de a győztes képviselte hipster stílus a fiatalok köztudatában jelen van, sőt, napjaink legfogyaszthatóbb, legnépszerűbb, legpopulárisabb irányzata, amely lassanként a mainstream részévé is válik – mondta a 180 percben Guld Ádám, a Pécsi Tudományegyetem tanár, a popkultúra szakértője.

Mindez persze nem egy pillanat alatt játszódott le, hiszen a téma kutatói nagyjából már másfél-két éve foglalkoznak ezzel a jelenséggel, de a mostani győzelem valóban az irányzat nagyon komoly áttörését jelenti. Az, hogy nemzetközi színtéren helyt áll-e majd a produkció, a kutató szerint megjósolhatatlan, de a magyar győzelem szerinte megmagyarázható. Alex egy „átlagos fiú”, filozófia szakja, sztorijai, az, hogy BKV-val utazik, hogy újságírásból él, mind-mind olyan tényező, amivel a közönség könnyen azonosul, az előadó nem tűnik alternatív, nehezen megközelíthető figurának – magyarázta Guld.
Stockholmban, persze, mindez valószínűleg nem sokat nyom majd a latba, hiszen ott három percen múlik majd minden, de volt már példa az Euróvízió történetében arra, hogy nem feltétlenül a szakmaiság hozta a sikert. Guld példaként a nagyon szerethető orosz nagymamákat hozta, akik rendkívül népszerűvé váltak, és nem feltétlenül a profizmusuk és az általuk képviselt minőség miatt.
Alex története egyébként azért is vonzó lehet, mert abban egy hétköznapi ember hétköznapi célokkal váratlanul óriási sikert ér el, így a filozófus fiú akár bulvártémává is válhat, a bulvár ugyanis nemcsak a sztárgyár titkait, szerelmi ügyeit, botrányait lesi szívesen, de az ilyen meseszerű sztorikra is szívesen lecsap. Azt ugyanakkor, hogy átveszi- e majd ez a stílus az első helyet a szórakoztató kultúrában, a popkultúra szakértője nem tartja valószínűnek.
hira

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...