Sunday, October 24, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Eurovíziós Dalfesztivál – Kizárták a Bebe and The Change dalát

  Nem felel meg az Eurovíziós Dalfesztiválra való jelentkezés szabályainak a Bebe and The Change Fans Will Be Friends című száma, így az MTVA és a Magyar Televízió Zrt. kizárja a dalt a fesztivál hazai elődöntőjéből – tájékoztatta Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője az MTI-t szerdán.

      Közlése szerint a versenyt szervező EBU szabályainak értelmében csak olyan dal indulhat a dalfesztiválon, amely nem hangzott el 2011. szeptember elseje előtt. Bár a magyar pályázati kiírásban hangsúlyosan szerepelt ez a feltétel, vagyis a benevezett dal (sem a dalszöveg, sem a zene, sem külön-külön, sem együtt) nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba és nem hangozhatott el nyilvános előadás keretében 2011. szeptember 1. előtt.
  A jelentkezőknek nyilatkozniuk kellett arról, hogy a kiírást megismerték és a szabályokat elfogadják, “a fenti dal esetében ez a feltétel nem teljesül, a dal bizonyíthatóan elhangzott egy kereskedelmi csatorna adásában a fenti időpont előtt” – olvasható a közleményben.
  Miután ezt az együttes frontembere és menedzsere is elismerte, a hazai döntő szervezői úgy döntöttek, hogy kizárják a dalt a versenyből és helyére a kiválasztási eljárásban a soron következő legtöbb pontot szerző dal kerül, Krisz Rudi A fél veled egész című száma.

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=25DhtTQI_HE[/youtube]
  Az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőit január 28-án és február 4-én tartják. A döntőt február 11-én rendezik, akkor derül ki, hogy ki képviseli Magyarországot a májusi bakui Eurovíziós Dalfesztiválon. A magyar elődöntőket és a döntőt, illetve a május 22-26-iki azerbajdzsáni eseményeket is élőben közvetíti az m1, valamint a Duna World csatorna.

  MTI

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.