Eurovíziós Dalfesztivál – Budapesten az azeri sztárok

Date:

A tavalyi Eurovíziós Dalfesztivál azerbajdzsáni győztese, Ell és Nikki, valamint a kaukázusi ország idei versenyzője, Sabina Babayeva is fellép péntek este a Budapesti Kongresszusi Központban egy azerbajdzsáni kulturális esten, amelyet abból az alkalomból tartanak, hogy a magyar fővárosban zajlik a külföldön végzett, illetve tanuló azerbajdzsáni fiatalok második fóruma (ASAIF).

    A kulturális esten azeri előadóművészek több zenei műfajt átfogó programot, nép- és popzenét, dzsesszt adnak elő. A tavalyi düsseldorfi győzelmével a 2012-es dalfesztivál rendezési jogát Azerbajdzsánnak elhozó sztárduó, Ell és Nikki a Running Scared című győztes dalát énekli. Fellép Sabina Babayeva énekesnő, a nemzeti válogató idei győztese is, aki hazáját képviseli a május 22-26-i bakui dalversenyen.
Az “eurovíziós sztárokon” kívül fellép többek között a Bakui Zeneakadémia Ifjúsági Kamarazenekara, az Azerbajdzsáni Állami Filharmónia Tánccsoportja és Dobos Zenekara, a népzenét játszó Magham trió, az Isfar Sarabski jazztrió – a Montreux-i Jazzfesztivál győztese -, Chingiz Mustafayev (potpourri), Zulfunaz Rajabova, Ilhama Gasimova, valamint Tunzala Agayeva és as Jazz együttes.
Sabina Babayeva, a 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál azerbajdzsáni indulója, aki az egész hétvégét Budapesten töli, a magyar közszolgálati televízió több műsorában is fellép – közölte az MTI-vel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). A közlés szerint az énekesnő találkozik a magyar induló, a Compact Disco tagjaival is, akik épp erdélyi médiaturnéjukról érkeztek haza.
A külföldön végzett, illetve tanuló azerbajdzsáni fiatalok második világtalálkozójára 250 résztvevőt vártak 27 országból.

MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...