Eurovízió: minden külhoni szavazatra szüksége van a Sound of Our Hearts-nak

Date:

A Compact Disco tizenötödikként lép színpadra a Bakuban rendezett idei Eurovíziós Dalfesztivál keddi elődöntőjében, amit május 22-én 21.00-tól élőben közvetít az m1. Az I. Elődöntőt megelőzően Elővízió címmel 20.40-től  egy felvezető műsor látható, amelyből izgalmas, érdekes, kuriózumnak számító részletek derülnek ki a Compact Disco azerbajdzsáni programjairól. A műsorban a helyszíni különlegességekről és A Dal esélyeiről Csiszár Jenő és Rákay Philip beszélget.

A magyar induló Montenegró Izland, Görögország, Lettország, Albánia, Románia, Svájc, Belgium, Finnország, Izrael, San Marino, Ciprus, Dánia, Oroszország után tizenötödikként adja elő a Soud of Our Hearts című versenydalát. Az I. Elődöntőt Ausztria, Moldova és Írország produkciója zárja.

A Dalfesztiválon két elődöntőt rendeznek, az elsőt kedden, a másodikat csütörtökön. Mindkét elődöntőben 18-18 produkciót láthat-hallhat a közönség. A két elődöntőből 10-10 indulót juttathat tovább a közönség a május 26-i döntőbe, ahol a Dalfesztivál alapító országai: Németország, Franciaország, Spanyolország az Egyesült Királyság és Olaszország mellett a tavalyi győztes Azerbajdzsán is elődöntőben való részvétel nélkül képviseltetheti magát.

A vasárnapi döntőben 26 előadó közül választják ki a nyertest.

Az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőit, és a döntőt is élőben közvetíti az m1.

I. Elődöntő – május 22., kedd 21.00 óra

II. Elődöntő – május 24, csütörtök 21.00 óra

Döntő – május 26., szombat 21.00 óra

Kedden 20.40-től először Novodomszky Éva jelentkezik az Elővízióban, a húszperces felvezető műsor után Gundel Takács Gáboré a szó, aki a Bakui Kristály Csarnokból közvetíti a 18 ország részvételével zajló elődöntőt.

Idén 42 ország vesz részt az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által szervezett versenyen. A dalfesztivált ezúttal azért rendezik Bakuban, mert tavaly Düsseldorfban egy azeri duó, Ell és Niki nyert Running Scared című dalával.

http://youtu.be/KXDkGpwaQ_Q

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...