July23 , 2021

  Etnoklub fiatal zenészekkel

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Április 10-én, szombaton a fiatal zenész-generáció jeles képviselőit látja vendégül Katona Erika a Duna Televízió Etnoklubjában: a Rekontra zenekar és a Buda Folk Band húzza felváltva a talpalávalót. Nézőink találkozhatnak egy nagynevű zenész-család sarjával: Ifj. Csoóri Sándor (Sündi) és Martin György unokája, Éri Márton is az Etnoklub meghívottja. A táncosokat pedig Zsuráfszky Zoltán koreográfus, a Honvéd Táncszínház művészeti igazgatója, a műfaj egyik legnagyobb szakembere képviseli. 
  Április 10-én a fiataloké a szó az Etnoklubban, Katona Erika műsorában. A Rekontra zenekar és a Buda Folk Band egyaránt ifjú zenészekből tevődik össze, akik azonban a tapasztalatot apjuk generációjának köszönhetik. Ám ők mégis másként tolmácsolják a muzsikát, mint az előttük járók. De miért érzik úgy az ifjak, hogy újítaniuk kell? Van-e folytonosság és van-e konfliktus a generációk között? S hogyan lehet a nagy elődökkel felvenni a versenyt? A nagynevű népzenész családokból származó ifjak elárulják ezt is, míg bebizonyítják, hogy lehet szeretni a népzenét, és ugyanakkor érdemes kísérletezni is vele.
  A világzene kérdése ma már megkerülhetetlen, hiszen ez a népzene továbbélése, városiasodott formája –  így az Etnoklub is újra próbálja megkeresni a választ. Mitől világzene a világzene? Miért  érzik úgy a népzenészek is, hogy a hagyományt át kell formálniuk? S ami nekünk különösen fontos: van-e magyar jellegű, magyar karakterű fúziós zene, vagy a globalizáció miatt elvesztődik a muzsika nemzeti karaktere?
  De hogy kissé könnyedebb vizekre evezzünk: a nézők megtudhatják, milyen a kalotaszegi kávéházi muzsika, micsoda a széki „Szennyes Swing”, s hogyan megvalósítható, hogy ugyanaz az ember kétfelé muzsikáljon…
  Az Etnoklub most sem feledkezett meg a táncról: vendégünk Zsuráfszky Zoltán koreográfus, a Honvéd Táncszínház művészeti igazgatója, aki az idén márciusban Kiváló művész díjban részesült, és aki az első pillanattól az Etnoklub szakmai támogatói közt szerepel. Magyarország táncosainak egyik legjobbja kulisszatitkokat is elárul: megtudhatjuk, hogy mivel jár egy ilyen nagy múltú együttes irányítása, s hogyan készül új feladatára, a Dózsa című táncjáték megalkotására. S mi több: Zsuráfszky Zoltán megmutatja, hogyan kell igazán jól  legényest járni!
  Április 10-én, szombaton 12.35-kor a Duna Televízióban és a Duna II Autonómia csatornán várja önöket Könczei Árpád szerkesztő, Lukács Gabriella rendező, és a műsorvezető: Katona Erika.
  http://www.dunatv.hu/musor/musorok/etnoklub.html
  spot_img