A magyar operett legnagyobbjai a 20. Szent György Napokon

Date:

Az operett hungarikum. Ismerik mindenütt a nagyvilágban. Ha a legnevesebb magyarokról  érdeklődünk a nagyvilágban, Puskás Ferenc után valószínűleg Kálmán Imre nevét említik. Ma az operett műfaját a Budapesti Operettszínház művészei képviselik, akik Magyarországon kívül rendszeresen fellépnek Európa különböző színházaiban és fesztiváljain, minden évben utaznak Japánba, a közelmúltban felléptek Amerikában, és Ázsia különböző országaiban is. Amikor a budapesti Nagymező utcai teátrum A Csárdáskirálynőt játszotta Németországban, a Frankfurter Allgemeine Zeitung ezt írta: „Sok városban található olyan hely, ahol jó zenét hallgathatunk. Az operettnek csak egy biztos címe van: Budapest, Nagymező utca 17.”

Ma a Budapesti Operettszínház több mint egyszerű, zenés előadásokat játszó teátrum: az elmúlt években modern, európai, kéttagozatú zenés színház lett, ahol a tradicionális értékeket a megújult operett-játszás, a modernitást pedig az irodalmi és történelmi alapú musicalek jelentik. Az operettet – szerénytelenség nélkül állíthatjuk – legtüzetesebben a magyarok művelik. A magyarok énekelik, játsszák ma e műfajt a leglendületessebb hévvel, akrobatikus táncokkal, gazdag látványvilággal és megdöbbentő érzéki-érzelmi viharokkal.

Bordás Barbara, Vadász Dániel, Szendy Szilvi, Peller Károly, Kerényi Miklós Máté , és Erdély legismertebb magyar énekesnője, Dancs Annamari ma a Budapesti Operettszínház azon sztárjai közé tartoznak, akik a legnépszerűbb előadásokban – A Csárdáskirálynő, A Bajadér, Mágnás Miska, Lili bárónő, Csókos asszony, Bál a Savoyban, Operett Gála – aratnak sikert estéről estére. Sepsiszentgyörgy nézői előtt is bizonyítják, hogy az operett része a világörökségnek, a magyarok büszkesége, hungarikum, nemzeti örökség. A közismert operettslágerek mellett a hat előadóművész a Rómeó és Júlia, Miss Saigon, Rebecca és az Elizabeth musicalekből hozza a legkedveltebb slágereket. A Szent György Napok Szabadság téri A színpadán vasárnap, május 8-án 17.30-tól láthatják őket.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...