July31 , 2021

  Empty Music

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

   Az Empty Music névre hallgató új formáció két tagból áll.


  A The Unbending Trees-ből ismert Hajós D. Kristóf szövegíró és énekes. Az Egyesült Királyságban és világszerte kritikai elismerést ért el zenekarával, melynek első nagylemeze 2008-ban jelent meg. Az album a The Times, a The Guardian, a The Independent és a BBC 6Music figyelmét is felkeltette, mindenhol elismerő kritikákat kapott. A lemezen szerepelt az Everything But The Girl-ös Tracey Thornnal egy duett, aki később a zenekar egy dalát is feldolgozta szólólemezén. A The Unbending Trees jelölve volt a legjobb európai zenekar kategóriában az MTV-n, valamint az Év Felfedezettje kategóriában a Fonogramon. Dalaik lassúságuk és komorságuk ellenére felkerültek az akkor induló MTV Hungary játszási listájának top 10-ébe. Hajós más produkciókkal is dolgozik, mint dalszövegíró (legutóbb az Erik Sumo Band: I’m With the Bulls című dalának szövegét jegyezte), de olykor jellegzetesen mély, elbeszélő hangját is kölcsönzi egy-egy dalhoz.

  Scott Dann, a Londonban élő ausztrál DJ és zeneszerző, Kelet-Londonban alapította a “Fade In” underground electro estéket több mint tíz évvel ezelőtt, melynek azóta is rezidense. A gyakorlati fizika doktora, vájt fülű, részletekre érzékeny, széleskörű zenei tudással rendelkezik. Különleges hangulatot teremt hónapról-hónapra mixeivel, melyek nagyon erős rajongóbázist szereztek számára.

  Első remix kísérlete a The Unbending Trees “You Are A Lover” című dalára olyannyira jól sikerült, hogy egyből kivívta Ben Watt (ex-Everything But The Girl, a The Unbending Trees angliai kiadójának főnöke) elismerését, akinek egészen addig meggyőződése volt, hogy a The Unbending Trees zenéjét lehetetlenség, de legalábbis bűn remixelni.

  A két zenész Londonban találkozott, a sikeres Unbending remix kapcsán, és úgy döntöttek, hogy összekeverik kettőjük világát. Ebből született az Empty Music, minimalista, lényegre törő, mégis apró részletekben bővelkedő, és kifinomult zenei világ, mely a városi élet jó és rossz napjait kívánja bemutatni.

  Bemutatkozó EP-jül Werewolf címen digitálisan jelenik meg 2012. január 23-án, hétfőn!

  Az EP három dalt és annak változatait tartalmazza majdnem negyven percben. A címadó “Werewolf”, mely kislemezként decemberben megjelent és a videoját is bemutattuk azt mutatja be hogyan változtatja az embert a város szörnyeteggé. A “Detach” című dal, melyhez szintén készül videoklip az álmatlanságról szól, a “The Mastery of Love” pedig a “mi lenne ha” szerű képzeletbeli viszonyokról énekel.
  A remixeket Jerome Andrieux, a La Cuisine francia DJ-je, Tövisházi Ambrus producer és zeneszerző, az Erik Sumo Band atyja és Honyecz Ferenc, a The Unbending Trees hárfása készítették.

  Az EP itt kapható:

  http://itunes.apple.com/hu/preorder/werewolf/id495706588

  A Werewolf c. dal klipje pedig itt található:

  http://youtu.be/bDWP1HMaFzI

  spot_img