August1 , 2021

  Élő metállegendák közös jótékonysági koncertje

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Az elmúlt húsz év meghatározó magyarországi heavy és trash metal együttesei közül három is fellépett péntek este az aradi sportcsarnokban: a Moby Dick, a Kalapács és az Omen. A sort egy fiatalabb csapat egészítette ki, a Bloody Roots, amelynek énekese a Moby Dick frontembere, Schmidl Tamás.

  Egy jó nevű fesztiválnak is dicséretére válna egy koncertműsor ilyen „húzónevekkel”, nemhogy egy hétköznapi aradi estén, ahol egymás után léptek fel. De e ritka aradi rocktörténeti pillanatnak is eljött az ideje, ám úgy látszik, ez sem volt elég ahhoz, hogy legalább félházas koncertet adjanak a sportcsarnokban. Vagy kevesekhez jutott el a rendezvény híre, vagy ilyen kevesen szeretik ezt a műfajt – amin azért mégiscsak nemzedékek nőttek fel –, de az is lehet, hogy a közelgő karácsony – ide vagy oda, keveseknek enyhült meg a szíve annyira, hogy egy jótékony célt szolgáló egész estés koncertsorozatra eljöjjenek. A bevételt ugyanis a nyirokmirigyrákkal küzdő fiatalember, az egykori Alice együttes volt dobosának a csontvelő-átültetésére ajánlották fel.

  A főszervező Lovas Gábor – elkötelezett rocker, és nemcsak rajongója az említett együtteseknek, hanem barátja is szinte valamennyi tagnak – úgy döntött: kapcsolatait felhasználva elhívja a zenekarokat, hogy segítsenek egy zenészkollégának. „Jótékonysági koncertekből nem lehet fenntartani egy együttest, de Gábort ősidők óta ismerjük, és tudjuk, ha ő szólt, komoly dologról van szó. Szívesen jöttünk, és segítünk, ha tudunk” – nyilatkozta Schmidl Tamás a Nyugati Jelennek a fellépésük előtt. „Gábor, a szervező régi barátunk, és ha egy zenészkollégáról van szó, félre kell tenni mindent” – mondta Kalapács József is néhány perccel azután, hogy a csapat elhelyezkedett az öltözőben.

  Az előadások sorát egy aradi banda, a Grimegod nyitotta meg. A Bloody Roots fellépésekor valamivel többen, mint ötvenen álltak a színpad előtt, de a Kalapács, a Moby Dick és az éjfélkor kezdő Omen elé se tódultak 350-nél többen. A fellépő együttesek lemondtak a gázsiról, a megyei sportigazgatóság ingyen bocsátotta rendelkezésre a sportcsarnokot, de így is voltak szervezési és útiköltségek, amiket meg kell téríteni, így minden számla kiegyenlítése után derül csak ki, hogy a 2500 lejnyi bevételből mennyi marad a nagy jóindulattal szervezett esemény alapötletének a szolgálatára. Lovas Gábor a sajtón keresztül üzente minden résztvevőnek, hogy köszöni a fáradságot és az áldozatkészséget.

  Mégsem tértek haza „üres kézzel” a fellépők: a 46. születésnapját december 4-én betöltő Schmidl Tamást, a novemberben tízéves jubileumi koncertet tartott Kalapács együttest és a 43. születésnapját pénteken ünneplő Nagyfi Zoltánt (az Omen dobosa) egy-egy tortával köszöntötték a szervezők.

  nyugatijelen.com

  spot_img