Egy őszinte könnyűzenei vonal" az Eklektikában

Date:

EclecticAcoustic címmel kamarakoncert-sorozat kezdődik csütörtöktől a fővárosi Eklektika kávézóban; az első fellépő Rutkai Bori lesz, aki ezúttal Betonka nevű kísérőcsapatával lép fel és 37. születésnapját saját dj-szettel is ünnepli majd.
(MTI) – “Igény van egy olyan fővárosi fellépőhelyre, ahol a színpad-közönség távolság megszűnik. Az Eklektikában mindössze 75 ülőhely van, és a viszonylag kis hely közvetlen kapcsolat kialakulását teszi lehetővé előadó és befogadó között” – mondta Hajós Kristóf, a koncertek házigazdája, a The Unbending Trees énekese és szövegírója.
   
A tervek szerint minden hónap utolsó csütörtökjén rendeznek majd klubkoncertet, a fellépők között lesz Barabás Lőrinc trombitás, a Bocskor Bíborka által vezetett Magashegyi Underground, a Bijou, Noémi Virág, valamint a The Unbending Trees is.
A Specko Jedno frontembereként, valamint a Budapest Bár produkcióból is ismert Rutkai Bori most csütörtökön jazzes dalokat ad elő a Betonkával, amelyet a Specko Jedno kétharmada (Rutkai mellett Dudás Zsombor perkás és Szerető Dániel basszusgitáros), valamint Lukács Gábor szaxofonos és Németh Csaba perkás alkot. A koncert után a születésnapos Rutkai Bori dj-ként oldschool funky dalokat válogat majd.

   
A kávézó vezetője, Weiszgerber Ágota elmondta: az Eklektika korábban már helyet adott jazzkoncerteknek, voltak kortárs táncestek, és rendszeresen állítanak itt ki fiatal képzőművészek. A mostani kamarakoncert-sorozat célja “egy őszinte könnyűzenei vonal” megjelenítése a pesti klubéletben.
   
Hajós Kristóf szerint felnőtt egy ma 30-40 év körüli előadói generáció, amely nem feltétlenül a zenéből akar megélni, hanem kompromisszummentesen a zenéért magáért dolgozik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...