Duran Duran-koncert lesz Budapesten júniusban

Date:

A világ popzenei életére több mint három évtizede hatással lévő zenekar, a brit Duran Duran ad koncertet június 28-án a Papp László Budapest Sportarénában.

    A Duran Duran jelenleg Ausztráliában tartó turnéján a négy eredeti tag – John Taylor basszusgitáros, Roger Taylor dobos, Nick Rhodes billentyűs és Simon Le Bon énekes – mellett Dom Brown gitáros szerepel. A csapat a koncertsorozaton a 2010-ben megjelent legutóbbi album, az All You Need Is Now dalai mellett a nyolcvanas-kilencvenes éveket meghatározó slágereit játssza, köztük a Girls On Film-et, a Riót, a Planet Earth-t, a Hungry Like The Wolf-ot, a The Reflex-et, a Notorious-t, a Come Undone-t és az Ordinary World-öt – közölte a budapesti koncertet szervező Live Nation az MTI-vel.
A Duran Duran első, az együttes nevét viselő stúdióalbuma 1981-ben jelent meg, azóta újabb 13 következett, az eladott lemezpéldányszám meghaladja a 80 milliót. A zenekar elsősorban a popzene, a művészet, a divat és a technika összekapcsolásával alakította ki sajátos stílusát.
Amikor a nyolcvanas évek elején berobbant, a Duran Duran nagyon gyorsan átalakította a zenei videók arculatát: egzotikus helyszíneken, gyönyörű lányokkal forgatott és meghökkentő látványeffektekkel telepakolt klipjeivel (Hungry Like The Wolf, Girls On Film vagy az egyik James Bond-film betétdalaként is szolgáló A View To A Kill) a zenekar a vizuális popkultúrát egy új szintre emelte. Kialakult a Music Television generációja és egy rendkívül lelkes rajongói bázis.
A Duran Duran tagjai 1985-től különböző projektekben is feltűntek (Arcadia, Power Station), voltak tagcserék is, a csapat azonban 2002-ben újra összeállt és azóta is aktív. 2005-ben még Andy Taylor gitáros is velük volt, amikor felléptek a Papp László Budapest Sportarénában, ő aztán 2006-ban végleg kilépett.
Két évvel ezelőtt megjelent albumuk, az All You Need Is Now egyfajta visszatérés a gyökerekhez, a Duran Duran legsikeresebb zenei világához. A címadó dal mellett a Girl Panic! és a hozzá készített látványos videó, amelyben a híres szupermodell-nemzedék tagjai – Naomi Campbell, Yasmin Le Bon, Eva Herzigova és Cindy Crawford – szerepelnek, ismét előtérbe helyezte a csapatot.
Az elmúlt években a Duran Duran hat tekintélyes életműdíjat is kapott (MTV, Brit Awards, Ivor Novello, Spanish Ondas, Q és GQ Magazin).
A turné az év elején már érintette Európát (januárban Bécsben, februárban Pozsonyban is játszottak), ahová Dél-Amerika érintésével júniusban fognak visszatérni, és ennek része lesz 28-án a budapesti koncert a Sportarénában.

MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...