July25 , 2021

  Dupla lemezbemutató a Gödörben: Ági és a Fiúk + Kampec Dolores

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  A magyar underground egykori legendás csapata, a Kontroll Csoport két utódzenekara, az Ági és a Fiúk, valamint a Kampec Dolores együtt tart lemezbemutató koncertet csütörtökön a fővárosi Gödör Klubban.

      A belépőjegy mellé az Ági és a Fiúk Ági ’55 című, valamint a Kampec Dolores Evaliyé című frissen megjelent CD-jét kapja ajándékba a közönség. A koncert egyben az Ági és a Fiúk frontembere, az 55. évét nemrég betöltött Bárdos Deák Ági születésnapi bulija – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
  A Kampec Dolores öt év után készített új stúdióalbumot; a legutóbbi CD Földanya, Égapa címmel 2006-ban jelent meg. Az Evaliyé című anyag ihletője Krasznahorkai László Északról hegy, Délről tó, Nyugatról utak, Keletről folyó című, 2003-ban megjelent regénye volt.
  A rock, a népzene és a dzsessz hatásait elegyítő együttes az 1983-ban feloszlott Kontroll Csoport egyik utódzenekaraként, Hajnóczy Csaba gitáros és Kenderesi Gabi énekes vezetésével 1984-ben alakult, és a mostani a tizedik lemeze. (Több korábbi anyaguk jelent meg holland, brit és japán kiadóknál.) További jelenlegi tagok: Vajdovich Árpád (basszusgitár, bőgő) és Németh Csaba (dob, ütőhangszerek), a csapatot a fúvós hangszereket megszólaltató Grencsó István egészíti ki.
  Az Ági és Fiúk szintén a Kontroll Csoport egyik utódzenekara, Bárdos Deák Ági 1986-ban alapította, miután kilépett a Müller Péter által alapított Sziámiból. A csapatnak három stúdiólemeze jelent meg az egykori Bahia kiadónál (Szív, vér, agy – 1994, Cyber Éva – 1998, Én mindig csak Pest – 2000). A frontember, zeneszerző-szövegíró-énekes Bárdos Deák Ágnes – aki a Bardo nevű formációt is működteti – nemrég ünnepelte 55. születésnapját; az új album ehhez az évfordulóhoz kapcsolódik. A zenekar további jelenlegi tagjai: Antal Szilveszter (gitár), Molnár Gábor (dob) és Horváth Gábor (basszusgitár).
  Az Ági ’55 című lemezen szerepel a Kontroll Csoport egyik ismert száma, a Nem én vagyok szlovák nyelvű változata, a Ja nie som tá. A kortárs szlovák költő, Vlado Jancek a dalt dallamra, ritmusra fordította néhány határon túli magyar műfordító nyersfordításából. A CD-n válogatás szerepel a már megjelent dalok feldolgozásaiból, emellett két, eddig ki nem adott szám és egy új szerzemény is van rajta.
  A lemez felvételei előtt nem sokkal, idén szeptemberben hunyt el a zenekar szaxofonosa, Újvári János, aki annak idején szintén játszott a Kontroll Csoportban. A csütörtöki lemezbemutató koncerten néhány zenészbarát is közreműködik majd egy-egy számban.

  MTI

  spot_img